Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Juha vs. Kimi

Hétvégén Finn rali, Kankkunen visszatér, s verné Räikkönent.

Juha Kankkunen visszatér! Ha csak egyszeri is az alkalom, de akkor sem piskóta. A sportág finn legendája 51 éves, négyszeres világbajnok (1986, Peugeot; 1987 és 1991, Lancia; 1993, Toyota), 23 futamot nyert, 700 szakaszon volt a leggyorsabb, sőt terepraliban is vitézkedett, ’88-ban a Dakaron is győzött (Peugeot). A WRC-ben utoljára 2002-ben mutatkozott, amikor is egy gyengécske Hyundai Accent volánját tekergette. Kankkunen – oldalán Juha Repo navigátorral – Stobart-féle Ford Focus WRC-vel fog indulni a jubileumi, 60. Finn ralin. Célja (elmondása szerint) honfitársával, az F1-ből érkező Kimi Räikkönennel meccselni és a Top10-be kerülni, ami nem lesz könnyű.

Nem lesz az, mert ott a megannyi citroenes és fordos menő, gyári és félgyári gépekkel és a legújabb fejlesztésekkel, míg Kankkunen verdája 2008-as specifikációjú. A gyors-ugratós-murvás-ezertavas Finn ralit tavaly Hirvonen nyerte kékoválos kocsival. Ami pedig az aktuális állást illeti: a hatszoros, nemsokára minden bizonnyal hétszeres világbajnok Loeb előnye csúnya, már-már behozhatatlan. És ott van mellette az ugyancsak francia Ogier, aki jövőre már nem csak egy-egy futamon, hanem a teljes szezonban csapattársa lesz az extornásznak. És a kiebrudalt, spanyol Sordo (aki így Räikkönen mellé szegődik a Citroen Junior Teambe), meg a norvégok (Subaruval) 2003-as világbajnoka, Petter Solberg – ők a C4-esek. Focusban – Hirvonenen túl – a szintén finn Latvala, Petter fivére, Henning Solberg, a brit Matthew Wilson, valamint Khalid Al-Qassimi az Emirátusokból. A kakukttojás a norvég Östberg egy Subaruval, de rajtuk kívül is megyen pár finn srác, szóval Kankkunennek nem árt felkötnie azt a bizonyosat, ha tényleg eredményes és nem pusztán celeb szeretne lenni.

Még egy nagy, bár Kankkunenhez képest kismiska visszatérője van a versenynek, (a persze, hogy finn) Gardemeister. Toni barátunkról rég nem hallottunk elitközelben – most S2000-es Fiestának rakja. Magyarok is indulnak: Szabó Zoltán és Krisztián egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel. A Finn ralit csütörtök este kezdik egy szuperspeciálissal, és szombat estére le is tudják.

A 13 versenyből álló vb állása 7 futam után:

Egyéni (élcsoport):

1. Loeb 151
2. Ogier 100
3. Hirvonen 86

Konstruktőri (élcsoport):

1. Citroen 232
2. Ford 185



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés