Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ulmból a Roosevelt térig

Garázs

Ulmból a Roosevelt térig

Sikeresen célba ért a Duna-menti oldtimer túra. Autóritkaságokat láttunk.

Különös járművek bukkantak fel Budapest utcáin július 10-én, szombaton délután. A Donau Masters nemzetközi veteránautós túra mezőnye csütörtökön indult útnak Ulmból, majd 960 km megtételét követően érkezett a mogyoródi Hungaroringre. Az ötödik jubileumát ünneplő, márkafüggetlen túra résztvevői az átlagtartó verseny után sikeresen megérkeztek célállomásukra, a Roosevelt térre, ahol az autómatuzsálemeket az arra járó érdeklődők lencsevégre kaphatták. A Donau Masters célja, hogy négy Duna-menti ország – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – gazdasági és kulturális kapcsolatait ápolja. A látványos túra nemes gesztussal is párosul, hiszen a Donau Masters résztvevői 2006 óta évente 10 ezer euróval támogatják a négy ország SOS Gyermekfalvait.

A több mint 80 oldtimer egy napig a Roosevelt téren maradt a célba érkezés után, ahol az érdeklődők számos érdekességet fedezhettek fel. Felbukkant többek között két, az 1960-as években gyártott Jaguar E-Type, amelyet számos formatervező a világ legszebb autójaként tart számon. Feltűnt egy 1961-ben gyártott, jobbkormányos Volkswagen Samba luxusbusz és az 1930-as éveket idéző, de valójában 1976-ban gyártott Clénet Roadster is. Utóbbiból kevesebb, mint 500 darabot gyártottak – nem csoda, hogy annak idején Rod Stewart, Sylvester Stallone és Husszein jordán király is vásárolt egy-egy ilyen modellt.

A Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal 2006-ban indította útjára a Donau Masters márkafüggetlen nemzetközi veteránautós túrát. Az 1976. december 31. előtt gyártott veterán járművek között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is teljesítették az Ulm-Budapest távot.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés