Connect with us

Ulmból a Roosevelt térig

20100713111609.jpg

Garázs

Ulmból a Roosevelt térig

Sikeresen célba ért a Duna-menti oldtimer túra. Autóritkaságokat láttunk.

Különös járművek bukkantak fel Budapest utcáin július 10-én, szombaton délután. A Donau Masters nemzetközi veteránautós túra mezőnye csütörtökön indult útnak Ulmból, majd 960 km megtételét követően érkezett a mogyoródi Hungaroringre. Az ötödik jubileumát ünneplő, márkafüggetlen túra résztvevői az átlagtartó verseny után sikeresen megérkeztek célállomásukra, a Roosevelt térre, ahol az autómatuzsálemeket az arra járó érdeklődők lencsevégre kaphatták. A Donau Masters célja, hogy négy Duna-menti ország – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – gazdasági és kulturális kapcsolatait ápolja. A látványos túra nemes gesztussal is párosul, hiszen a Donau Masters résztvevői 2006 óta évente 10 ezer euróval támogatják a négy ország SOS Gyermekfalvait.

A több mint 80 oldtimer egy napig a Roosevelt téren maradt a célba érkezés után, ahol az érdeklődők számos érdekességet fedezhettek fel. Felbukkant többek között két, az 1960-as években gyártott Jaguar E-Type, amelyet számos formatervező a világ legszebb autójaként tart számon. Feltűnt egy 1961-ben gyártott, jobbkormányos Volkswagen Samba luxusbusz és az 1930-as éveket idéző, de valójában 1976-ban gyártott Clénet Roadster is. Utóbbiból kevesebb, mint 500 darabot gyártottak – nem csoda, hogy annak idején Rod Stewart, Sylvester Stallone és Husszein jordán király is vásárolt egy-egy ilyen modellt.

A Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal 2006-ban indította útjára a Donau Masters márkafüggetlen nemzetközi veteránautós túrát. Az 1976. december 31. előtt gyártott veterán járművek között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is teljesítették az Ulm-Budapest távot.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom