Connect with us

technokrata

Peugeot 508 hivatalosan

20100713121202.jpg

Garázs

Peugeot 508 hivatalosan

A kiszivárgott képek után hivatalos anyagot közölt a Peugeot az új 508-ról.

Hétfő délelőtt még nem lehetett biztosan tudni, hogy valóban az új Peugeot 508 képei vagy csak ügyes hamisítványok jelentek-e meg a neten. Később biztossá vált, hogy valóban az új középkategóriás modell fotói lepték el az autós oldalakat, a Peugeot ezért nem tehetett mást, gyorsan nyilvánosságra hozott még néhány képet és egy-két semmitmondó adatot az újdonságról.

Egy malajziai oldalra nemcsak a számítógéppel gondosan megdolgozott sajtófotók, hanem “élő” képek is felkerültek, ez alapján a francia gyár szűk körben valószínűleg már be is mutatta az új szedánt és kombit.

Előbbivel kapcsolatban nem lehet elhallgatni, hogy szemből sokkal jobban néz ki, mint hátulról – a far kidolgozása talán nem sikerült annyira a dizájnereknek. Természetesen nézőpont kérdése, de mintha a kombi vonzóbb lenne.

4,79 méter a négyajtós, 4,81 méter a kombi hossza, a Peugeot már-már a kategória határait feszegeti az új modellekkel. Tíz centivel nyúlik túl az új négyajtós a 407-esen, de az is igaz, hogy a 607-nél, amelyet szintén levált, éppen ennyivel rövidebb.

A PSA 3-as számú padlólemezére épül az elagáns műszerfallal készülő 508, ugyanarra, melyre a Citroën C5 is. A motorok nagy részén is osztozni fognak. Sajtóközleményében egy hibrid változat érkezését is beharangozta a Peugeot, a dízelmotoros HYbrid4 valószínűleg 2011 végén érkezik 200 lóerős teljesítménnyel és 99 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátással.

Az európai piacra szánt modellek Rennes-ben készülnek, jövőre indul a kínai gyártás. Premier a Párizsi Autószalonon, 2011 elején kezdődik a forgalmazás.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom