Connect with us

Garázs

Turáni álom

Bulgáriában az is kiderült, hogy Räikkönen aszfalton gyors. És Loeb nyert.

A 13 futamból álló ralivébé-szezon hetedik versenyét rendezték a hétvégén – először Bulgáriában, aszfalton. Természetesen a hatszoros világbajnok francia Loeb nyert komoly fölénnyel, de mögötte is csupa citroenes zárt (Sordo, Solberg, Ogier sorrendben), hogy a fordos vetélytársak (Hirvonen és Latvala) csak utánuk következzenek. Féltávnál az extornász előnye 51 pont, de ez is csapat- és honftársával, Ogier-vel szemben. Aki igazán ellenlábas, az Hirvonen, na a finn hátránya szerény 65 pont. Nagyjából eldőlt. Konstruktőrileg is.

A következő WRC-meccs a murvás Finn-rali (július 29-31.), ott mondjuk történhet valami “szokatlan”, de még emlékezzünk meg arról, hogy Kimi Räikkönenről kiderült: aszfalton tényleg gyors. A közvetlen élmezőnytől alig kapott ki, s ha nem hibázik, minden bizonnyal ötödikként, a gyári fordosok előtt végezhetett volna. De hibázott, pénteken esett, s bár visszatért, csak a 11. pozícióig kapaszkodhatott fel. Azért gratula.

És gratula a magyar Turán, Zsíros párosnak is: Friciék (Peugeot 308 WRC-vel) a kiváló nyolcadik helyet csípték meg.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom