Connect with us

technokrata

Díjazott Peugeot iOn

20100707104059.jpg

Garázs

Díjazott Peugeot iOn

A Peugeot iOn villanyautó nyerte a Környezetbarát Autó Nagydíj 2010 címet.

Az MAAF Assurances által hatodik alkalommal megrendezett szavazáson újságírók voksai alapján jutalmazták a környezetvédelmi szempontból kiemelkedő autókat és műszaki fejlesztéseket. Mivel köztudott, hogy a PSA-Mitsubishi kooperációban az iOnnal műszakilag azonos az i-Miev és a C-Zero, jogos a kérdés, hogy miért a Peugeot kapta ezt az elismerést? Ennek legvalószínűbb oka, hogy egyetlen márkaként kínálata valamennyi járműcsaládra kiterjed, személy- és haszongépjárművektől a robogókon át a kerékpárokig. Továbbá a meglévő kínálaton belül immár 56 típus birtokolja a Blue Lion márkanevet, mellyel a legkisebb CO2-kibocsátású járműveket jelölik. Ugyanakkor ez a dicséret nem korlátozódik csakis az iOn-ra, hiszen a díjjal az említett márkák villanyautóit is elismerték.

Az iOn 2008-as beharangozója óta több mint hatezren regisztrálták érdeklődésüket az interneten. Erősíti a márka betörését az elektromos autók piacára, hogy a Peugeot több európai mobilitási szolgáltatóval, energetikai vállalattal, lízingcéggel és flottakezelő társasággal írt alá szándéknyilatkozatot.

Méretei (hossza 3480, szélessége 1470 mm) és teljesítménye (64 LE, 180 Nm) alapján az iOn tökéletes kiszolgálója lesz a városi és városkörnyéki közlekedésnek (csúcssebessége 125 km/h, hatótávolsága 150 km, 80 %-os szintre gyorstöltés 30 perc alatt), de havi 500 eurós bérleti díjával vélhetően csírájában fojtja el a környezettudatos autósok vásárlási kedvét. A bérleti díj tartalmazza az autó és az akkumulátor karbantartását és javítását, az assistance-t és számos új szolgáltatást, mint például a “Mu” mobilitási szolgáltatást és a “Peugeot Connect” igénybevételének lehetőségét. A használat költsége 100 km-re vetítve kevesebb mint 1,5 euró.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle