Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brit beharangozó videókkal

Garázs

Brit beharangozó videókkal

Silverstone-ban, tradicionális helyszínen, de módosított pályán a félidős F1.

Brit Nagydíjat 1950 óta rendeznek (Silverstone-ban 1987-től zsinórban), ez az egyetlen futam az olaszországi mellett, amelyet a Forma-1 kezdete óta megszakítás nélkül minden évben megtartanak. Mivel az istállók nagy részének itt van a főhadiszállása, a győzelem különösen értékes. Sokáig úgy tűnt, Silverstone végleg elesik, szerencsére Ecclestone újra bizalmat szavazott a szervezőknek (+17 év), így 2010-re egy nagyobb átépítéssel újra készen állnak. Majd’ 800-zal bővülve 5891 méter hosszú lett a pálya, a módosítások elvileg segítik az előzést, meglátjuk. Silverstone amúgy 230 km/h körüli átlagsebességével Monza és Spa után a versenynaptár harmadik leggyorsabb állomása. A vonalvezetése klasszikus pályává teszi, ez a jelenlegi egyik legjobb aszfaltcsík. Tavaly kettős Red Bull-győzelem született Vettellel az élen, idei erejüket látva a siker megismételhető.

Így indult

Mit is mondhatnánk erre? Minden Silverstone-ban kezdődött. A legelső F1-es futam… A tempó megmosolyogtató, a környezet inkább kispolgári, az autók és vezetőik mára klasszikussá értek, mégis innen és így indult a cirkusz 60 éve a királynő ajánlásával.

MSC a falban

1999-ben ádáz csata dúlt Häkkinen és Schumacher között – ám csak a soros Brit Nagydíjig. Addig a német pilóta két versenyt nyert (Imola, Monaco), ám Silverstone-ban egy pillanat alatt véget ért a hajsza, amikor MSC fékhiba miatt elszállt, és frontálisan a gumifalba csapódott. Sípcsont- és szárkapocs-csont törést szenvedett, ennek következtében kiszállt a bajnoki címért folytatott harcból.

Loeb navigátor nélkül

Évek óta megy a találgatás: vajon a ralikirály Loeb tényleg kategóriát vált? Tekintve, hogy a Red Bull-nak többfelé is van érdekeltsége a motorsportban, semmi sem kizárt (gondoljunk Räikkönen átrándulására a WRC-be).

Senna, Prost, Schumacher

Amikor még lehetett előzni… Senna láthatóan szeretett itt versenyezni, ezen a videón épp gyengécske McLarenjével ütik-verik egymást Prosttal, na meg az ifjú Schumacherrel. Briatore remeg izgalmában. Eseményben nem volt hiány – ezek a csaták sosem jönnek vissza?

Lotus-reneszánsz

Különleges eseménynek adott otthont a pálya 2010-ben. A legendás Lotus csapat 15 év szünet utáni újjászületését ünnepelte itt, Fairuz Fauzy maláj tesztpilótával a volán mögött. A tervező Mike Gascoyne is boldogan mosolygott, hiszen a teszt nagyszerűen sikerült, épp csak a ligát tévesztették el – ez a Forma-1, nem a GP2…

Esőtánc

1975, Silverstone. Leintés előtt pár körrel bolondult meg az időjárás, őrült eső, autók szanaszét a pályán. Komoly harc bontakozott ki a taktikát illetően, Fittipaldi 19-re lapot húzott, és megnyerte az esőtáncot. Ismerve a brit sziget időjárását, idén is kinéz valami hasonló. Ha így lesz, főhet a Bridgestone feje, esőgumiban nem tökéletesek.

Villeneuve…

Kerítés, fa, nulla bukótér, a biztonsági arzenál teljes hiánya, ez volt a Forma-1 hőskora a 80-as években. A balesetet látva elismeréssel kell adóznunk a korabeli gladiátorok előtt. Kész csoda, hogy ebben az ütközésben senki sem sérült meg. Sajnálatos módon Gilles Villeneuve halálát 1982-ben éppen ezek a hiányosságok okozták.

Toyota vs. Batman

A Toyota csapat láthatólag mindent megtett a show-ért. Itt épp a Batmobillal kelnek versenyre – na jó, épphogy sikerült lehagyniuk a pályán. Talán ha ennyi energiát öltek volna a fejlesztésbe, még ma is láthatnánk őket csatázni. Így marad a jól ismert mondásuk: majd jövőre megmutatjuk!

A sebesség óriási, ezért fontos, hogy az autó jó irányváltási képességgel rendelkezzen. A nagy tempó miatt a fizikai megterhelés is jelentős, körülbelül 4 G terhelés hat a pilótákra. A gumiszállító szerint a pálya jellege adja, hogy a két végletből mazsolázzanak, így lágy és kemény lesz az étlapon. A motorok nem szenvednek, a körnek csak 65 százaléka padlógázas, a fékhasználat is normál. Fontos viszont, hogy az erőforrás jól húzzon a magas fordulatszámon. Veszélyes lehet az első kanyar, gyakori a baleset, rövid a felvezető, nincsenek emelkedők, kevés a kemény kigyorsítás, így az aerodinamika létfontosságú. A McLaren megújul a hazai versenyre, ráadásul upgrade nélkül is borzasztóan gyors, a Ferrari talán eléri végre célját a B verzióval, ami Valenciában a Safety Car miatt nem sikerült. A favorit ismét a Red Bull, bár Hamiltonéknál is reális az esély, sőt a Renault is fenyegetőzik. A többiek futottak még kategória. Tény, az itteni szereplés sokat elárul majd az idény hátralévő részéről. Az első két szabadedzés – magyar idő szerint – 11 és 15 órától lesz pénteken, szombaton felvezetésként a harmadik 11-tól, majd a kvalifikáció 14 órától. A verseny vasárnap 14 órakor rajtol.

Csemege a paddockból

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés