Connect with us

Új néven az Astra kombi

20100616131248.jpg

Garázs

Új néven az Astra kombi

Opel Astra Sports Tourer
Megmutatta az Opel az új Astra kombit, amelyet már Sports Tourernek hív.

Eltűnik a Caravan elnevezés az Opel Astra kínálatából, a korábbi híreknek megfelelően a divatosabb Sports Tourer néven dobják piacra a németek az új családi modellt. Aki látott már Insignia kombit, az biztosan nem fog nagyokat nézni az új Astra miatt, erősen hasonlít egymásra a két modell, bár igaza van Mark Adams főtervezőnek abban, hogy a sportosabb Astra-orr miatt az új puttonyos dinamikusabbnak tűnik nagyobb testvérénél.

Szinte mindenben osztozik az ötajtós kiadással az Astra kombi, maradt a 2685 milliméteres tengelytáv, illetve az 1544 milliméteres első és 1558 milliméteres hátsó nyomtáv. Nem nyúltak a műszerfalhoz sem, tárolórekeszből viszont kialakítottak néhányat, 75 liternyi mütyür szórható el, 50 százalékkal több, mint a kifutó modellben.

Ledöntött hátsó ülésekkel (FlexFold) 1835 milliméter hosszú rakodófelület alakítható ki az Astrában, ez 28 milliméterrel több, mint az elődben. Alaphelyzetben 500, döntögetés után 1550 literes a csomagtartó, csak összehasonlításul, a Volkswagen Golf Variant alaphelyzetben 60 literrel többet kínál.

Apró újdonság a motorpalettán, hogy az 1,4-es turbós benzinesből készül 120 lóerős kiadás, ez hatfokozatú kézi váltóval vihető, a 140 lóerős változathoz hatfokozatú automatát adnak. Minden más változatlan, bár a kézi váltós Astra kombik mindegyike start-stop rendszerrel készül, ez az újítás hamarosan a ferdehátú kínálatában is megjelenik.

Hivatalos premier az őszi Párizsi Autószalonon, a forgalmazás nem sokkal utána indul.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom