Connect with us

technokrata

20100614122201.jpg

Garázs

Naptápos

Vitebo VTB-60
Napenergiával is működik, két telefont kiszolgál az okos kínai kihangosító.

Komoly pénzbüntetésre számíthat, aki vezetés közben telefonál. De tessék körbenézni, még mindig rengetegen markolásszák a mobilt a sofőrülésben, pedig egy Bluetooth-kihangosító ma már filléres cucc az autó árához képest.

Tesztünk alanya két szempontból érdemel figyelmet: képes két telefonnal is megbirkózni egy időben, s napenergiával is tölthető. Talán utóbbi az izgalmasabb, hiszen meg lehet spórolni a kábellel való szórakozást. A gyártó azért nem bízza a véletlenre: a dobozban van szivargyújtós töltő is, ami elvileg 3-5 óra alatt teljesen “felpumpálja” az akkut. A Lítium-ionos telepnél a hosszú élettartam (több száz feltöltési ciklus) miatt érdemes 2-3 feltöltés-teljes lemerülés kört végigvinni, így garantáltan kinyerhetjük az akku maximális kapacitását. Egyébiránt – ha nem használjuk ki a napenergiát – teljes feltöltéssel 1-2 hetet bír ki a kihangosító. A töltést a nagy multifunkciós kezelőgomb pirosan világító kerete mutatja, ha ez kialszik, kész a művelet.

Úgy fogtunk neki a próbának, hogy a csomagolásból kiszabadított, egyébiránt esztétikus és kis helyigényű szerkezetet rögvest a napsugárzásra bíztuk. A dobozban található átlátszó műanyag tartóhoz három gumitappancs jár, ezekkel lehet felerősíteni az üvegre. Ha nem kérünk a napenergiás működésből, egy kiegészítő műanyag idommal fel lehet csíptetni a napellenzőre is. Az egyszerű, fénymásolt, magyar nyelvű kezelési útmutató szerint ha van elég napfény, igy is működik. Működött is, a körülbelül másfélórányi tűző napsütés energiájától.

A telefon csatlakoztatását az is könnyen elvégzi, aki sosem kísérletezett ehhez hasonló kütyüvel: a telefon menüjéből kiválasztjuk a Bluetooth-alkalmazást, majd, amikor megtalálja az eszközt, csak csatlakoznia kell; ilyenkor kék színnel világít a középső kezelőgomb karimája. Innentől kezdve pedig tényleg pofonegyszerű minden: ha hívni akarunk, csak tárcsázunk, s máris hallani, ahogy a kihangosító bekapcsol. Jól közvetíti a beszédhangot, menet közben sem kezd el visszhangozni vagy zavaró hanghatásokkal bosszantani. Ha a szélvédőre szereljük, a kormány mögött ülő vezető jól hallja a beszélőt, és a vonal túlsó végén is ideális az autóban ülő hangereje.

A szerkezet oldalán lévő gombokkal a hangerő is állítható. Ha valaki minket hív, s telefonunk névjegyzékében benne van a szám, a 12 karakteres, kék háttérfényű kijelzőn megjelenik a hívó fél neve; egyébként pedig a számot írja ki a készülék. Jó minőségű, könnyen kezelhető szerkezet a napelemes töltő, 21 ezer forintos árával ráadásul nem is tartozik a drága cuccok közé.

A Vitebo VTB-60 Bluetooth-kihangosító tulajdonságai:

–    Hívásvárakoztatás
–    Hívás visszautasítása
–    Hanghívás
–    Hívó fél nevének kijelzése
–    Utolsó 10 hívott/tárcsázott név kijelzése
–    Teljes Duplex/zaj és visszhangelnyomás
–    Hangerő-szabályozás
–    Hívás közben váltás telefon és kihangosító között
–    USB-csatlakozás szoftverfrissítéshez
–    Utántölthető Li-ion akkumulátor 6 óra beszélgetési idővel
–    Két telefon egyidejű kezelése
–    200 név tárolása
–    Napelemes töltésSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd