Connect with us

Sokkoló sportkocsi

20100610004259.jpg

Garázs

Sokkoló sportkocsi

Panoz Abruzzi
Összeraktak Amerikában egy olyan sportkocsit, amelyről mindenki beszélni fog.

Egészen sokkoló sportkocsi terveit tette le az asztalra Le Mans-ban az amerikai Panoz. Mifelénk nem túl ismert a cég, pedig alapítója, Don Panoz egyben az amerikai Le Mans-versenyszéria atyja, és persze versenyistállót is működtet.

Régóta dédelgetett álma volt Panoznak, hogy saját sportkocsival lép piacra, ez lenne a teljes egészében kézzel készülő Abruzzi Spirit of Le Mans. Nemcsak hosszú neve, formája miatt sem lehet figyelmen kívül hagyni, elkészítése során az összes létező trendet figyelmen kívül hagyta a Panoz.

Hatalmas szakadékaival úgy néz ki az Abruzzi eleje, mintha valami őshüllő lábát próbálná utánozni, hátulról egy rovarra emlékeztet. Sok mindent lehetne még belelátni az autóba, nyilván mindenki mást fog, a feltűnés garantált vele.

Anyaga is különleges, olyan kompozit karosszériáról beszél a gyártó, mely könnyebb és erősebb a karbonszálnál, emellett ráadásul újrafeldolgozható, valamint horpadás- és törésálló. Nemcsak a szuperanyagról, a motorról sem derültek ki részletek, csak annyit tudni, a blokk 600 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 800 Nm.

Összesen 81 darab készül az extrém sportkocsiból, ez pontosan megegyezik az 1923-2013-ig rendezett Le Mans-i 24 órások számával, sejtetni engedve, hogy három év múlva indul az Abruzzi gyártása. Ára ismeretlen.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom