Connect with us

technokrata

Sokkoló sportkocsi

20100610004259.jpg

Garázs

Sokkoló sportkocsi

Panoz Abruzzi
Összeraktak Amerikában egy olyan sportkocsit, amelyről mindenki beszélni fog.

Egészen sokkoló sportkocsi terveit tette le az asztalra Le Mans-ban az amerikai Panoz. Mifelénk nem túl ismert a cég, pedig alapítója, Don Panoz egyben az amerikai Le Mans-versenyszéria atyja, és persze versenyistállót is működtet.

Régóta dédelgetett álma volt Panoznak, hogy saját sportkocsival lép piacra, ez lenne a teljes egészében kézzel készülő Abruzzi Spirit of Le Mans. Nemcsak hosszú neve, formája miatt sem lehet figyelmen kívül hagyni, elkészítése során az összes létező trendet figyelmen kívül hagyta a Panoz.

Hatalmas szakadékaival úgy néz ki az Abruzzi eleje, mintha valami őshüllő lábát próbálná utánozni, hátulról egy rovarra emlékeztet. Sok mindent lehetne még belelátni az autóba, nyilván mindenki mást fog, a feltűnés garantált vele.

Anyaga is különleges, olyan kompozit karosszériáról beszél a gyártó, mely könnyebb és erősebb a karbonszálnál, emellett ráadásul újrafeldolgozható, valamint horpadás- és törésálló. Nemcsak a szuperanyagról, a motorról sem derültek ki részletek, csak annyit tudni, a blokk 600 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 800 Nm.

Összesen 81 darab készül az extrém sportkocsiból, ez pontosan megegyezik az 1923-2013-ig rendezett Le Mans-i 24 órások számával, sejtetni engedve, hogy három év múlva indul az Abruzzi gyártása. Ára ismeretlen.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák