Connect with us

Kanadai beharangozó videókkal

20100610145412.jpg

Garázs

Kanadai beharangozó videókkal

Schumacher hétszer nyert itt, idén lőtávolban sincs.

A Kanadai Nagydíjat, a 2010-es F1-szezon nyolcadik futamát 1978-óta rendezik Montrealban. A tavalyi kényszerszünet után idén hát ismét felbőgnek a V8-asok a Circuit Gilles Villeneuve-ön. A sok egyenessel teli pálya egyik különlegessége a célegyenes előtti sikán mellett található Világbajnokok fala, aminek 1999-ben három győztes, Damon Hill, Michael Schumacher és Jacques Villeneuve is nekiütközött. Hasonlóan Monte-Carlóhoz ez sem egy megbocsátó terep, hiszen ha épp nem versenyeznek rajta, közútként funkcionál, ezért sok helyen nincs bukótér, egyből szalagkorlát van. Sajátos ritmust és dinamikát igényel ez a verseny, szinte minden körben máshogy kell vezetni. A kanadai futamok szokásosan fekszenek a Ferrariknak, látva a hullámvölgyet ez most elképzelhetetlen.

Akciók a falon

Ez a horror-baleset sokáig kísérteni fogja a nézőket és sokkolta a pályabírókat. A baleset hatására kellett a pályát 2008-ban kissé átépíteni. Mikor az ember látja ezt, eszébe jut, Senna után ez lehetett volna az első halálos tragédia, de hála a technikának és Kubica erejének, nem történt komolyabb sérülés. Ismét bebizonyosodott, hogy a csapatok fantasztikus munkát végeznek autóik biztonságossá tételéért.

Kubica megúszta

Az idei fonalat elkapni képtelen Massa itt még brillírozott. 2008-ban nyílt legnagyobb esélye arra, hogy kilépjen a másodhegedűs szerepéből és világbajnokká avanzsáljon. Ennek megfelelően hajtott is, mint a meszes egész évben, arról az egy pontról év végén igazán nem tehet. Nem elég, hogy lehetetlen helyen előz, rögtön két versenyzőt, Kovalainent és Barrichellót is két vállra fekteti. Csúcs a kis brazil!

Massa rakja

Ebből az összeállításból sem lehet kihagyni Hamiltont, itt megmutatja igazi képességeit. Lehet, az F1-licensz megszerzéséhez nem feltétel a szemészeti rendelő meglátogatása, máskülönben mi lenne a magyarázat erre a megmozdulásra? Csupán két autó állt a bokszkijáratnál, elfoglalva az utat teljes szélességében, ő mégsem vette észre, megfosztva ezzel Räikkönent, ám saját magát is a befejezéstől. Talán csak nem Scherzinger kisasszonyhoz sietett ennyire?

Hamilton bealudt

Räikkönen jól meg is magyarázza, persze ismervén az előző futamon történteket, lehet, csak a csalódottságának adott hangot.

Kimi hülyéz

Az idősebb Rosberg még aktív korában. Ő legalább érdekes teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, nem véletlenül avatták világbajnokká ’82-ben. Itt épp hihetetlen vezetési tudásáról ad számot, táncolni kéri fel, majd megforgatja az autót ott és úgy, ahogy kevesen lennének képesek rá. Le a kalappal! Kicsi fia tanulhatna tőle, bár azért ő sem kutyaütő, talán csak rosszul választ csapatot.

Keke zseniális

Ha már Kanada és jég, akkor a Red Bull sem maradhat ki egy kis játékból. Ezzel az őrültséggel ünnepelték visszatérésüket a fagyos földrészre. Noha ezeket az autókat nem éppen ilyen körülményekre tervezték, kitűnően helytálltak köszönhetően a Bridgestone mérnökeinek, akik 16 órát melóztak azzal, hogy több mint 2000 szegeccsel felvértezzék az abroncsokat a feladatra.

Szöges Red Bull

Van, akinek ez a pálya igazi csemege. Igen, ő Jean Alesi, a sportág nagy öregje, aki méltánytalanul futotta le 202 nagydíját, úgy, hogy közben nála sokkalta gyengébb pilóták zsinórban győzni tudtak. Pech, vagy a körülmények összjátéka? Nem tudni, mindenesetre élete egyetlen futamgyőzelmét ezen a pályán szerezte. Respekt.

2:15-től a legnagyobb!!!!!!!!

Miután ez vérbeli utcai pálya, a Bridgestone nem vacakol, a szuperlágy és közepes gumikat bocsátja rendelkezésre. Sok csapat, köztük az egykor dicső Williams, de az újonc Virgin is új elemekkel és módosításokkal készül. A mostanában szenvedő Brembónak jó lesz összekapnia magát, vagy ez lehet ez utolsó fékítélet napja. A 7-szeres győztes Schumacher idén csak “sereghajtó” lehet, hiába az igyekezet. Hamiltonéknál reális az esély és megpróbálhatják tavalyi formájuk átmentését. A Red Bullnál végre béke honol, remélhetőleg észnél lesznek, és dacára gyengébb motorjaiknak itt is lenyomhatják a mezőnyt. Az első két szabadedzés – magyar idő szerint – 16 és 20 órától lesz pénteken, szombaton kis bevezető ismét 16-tól, majd a kvalifikáció 19 órától. A verseny vasárnap 18 órakor veszi kezdetét.

Csemege a paddockbólSzólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő