Connect with us

Kanadai beharangozó videókkal

20100610145412.jpg

Garázs

Kanadai beharangozó videókkal

Schumacher hétszer nyert itt, idén lőtávolban sincs.

A Kanadai Nagydíjat, a 2010-es F1-szezon nyolcadik futamát 1978-óta rendezik Montrealban. A tavalyi kényszerszünet után idén hát ismét felbőgnek a V8-asok a Circuit Gilles Villeneuve-ön. A sok egyenessel teli pálya egyik különlegessége a célegyenes előtti sikán mellett található Világbajnokok fala, aminek 1999-ben három győztes, Damon Hill, Michael Schumacher és Jacques Villeneuve is nekiütközött. Hasonlóan Monte-Carlóhoz ez sem egy megbocsátó terep, hiszen ha épp nem versenyeznek rajta, közútként funkcionál, ezért sok helyen nincs bukótér, egyből szalagkorlát van. Sajátos ritmust és dinamikát igényel ez a verseny, szinte minden körben máshogy kell vezetni. A kanadai futamok szokásosan fekszenek a Ferrariknak, látva a hullámvölgyet ez most elképzelhetetlen.

Akciók a falon

Ez a horror-baleset sokáig kísérteni fogja a nézőket és sokkolta a pályabírókat. A baleset hatására kellett a pályát 2008-ban kissé átépíteni. Mikor az ember látja ezt, eszébe jut, Senna után ez lehetett volna az első halálos tragédia, de hála a technikának és Kubica erejének, nem történt komolyabb sérülés. Ismét bebizonyosodott, hogy a csapatok fantasztikus munkát végeznek autóik biztonságossá tételéért.

Kubica megúszta

Az idei fonalat elkapni képtelen Massa itt még brillírozott. 2008-ban nyílt legnagyobb esélye arra, hogy kilépjen a másodhegedűs szerepéből és világbajnokká avanzsáljon. Ennek megfelelően hajtott is, mint a meszes egész évben, arról az egy pontról év végén igazán nem tehet. Nem elég, hogy lehetetlen helyen előz, rögtön két versenyzőt, Kovalainent és Barrichellót is két vállra fekteti. Csúcs a kis brazil!

Massa rakja

Ebből az összeállításból sem lehet kihagyni Hamiltont, itt megmutatja igazi képességeit. Lehet, az F1-licensz megszerzéséhez nem feltétel a szemészeti rendelő meglátogatása, máskülönben mi lenne a magyarázat erre a megmozdulásra? Csupán két autó állt a bokszkijáratnál, elfoglalva az utat teljes szélességében, ő mégsem vette észre, megfosztva ezzel Räikkönent, ám saját magát is a befejezéstől. Talán csak nem Scherzinger kisasszonyhoz sietett ennyire?

Hamilton bealudt

Räikkönen jól meg is magyarázza, persze ismervén az előző futamon történteket, lehet, csak a csalódottságának adott hangot.

Kimi hülyéz

Az idősebb Rosberg még aktív korában. Ő legalább érdekes teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, nem véletlenül avatták világbajnokká ’82-ben. Itt épp hihetetlen vezetési tudásáról ad számot, táncolni kéri fel, majd megforgatja az autót ott és úgy, ahogy kevesen lennének képesek rá. Le a kalappal! Kicsi fia tanulhatna tőle, bár azért ő sem kutyaütő, talán csak rosszul választ csapatot.

Keke zseniális

Ha már Kanada és jég, akkor a Red Bull sem maradhat ki egy kis játékból. Ezzel az őrültséggel ünnepelték visszatérésüket a fagyos földrészre. Noha ezeket az autókat nem éppen ilyen körülményekre tervezték, kitűnően helytálltak köszönhetően a Bridgestone mérnökeinek, akik 16 órát melóztak azzal, hogy több mint 2000 szegeccsel felvértezzék az abroncsokat a feladatra.

Szöges Red Bull

Van, akinek ez a pálya igazi csemege. Igen, ő Jean Alesi, a sportág nagy öregje, aki méltánytalanul futotta le 202 nagydíját, úgy, hogy közben nála sokkalta gyengébb pilóták zsinórban győzni tudtak. Pech, vagy a körülmények összjátéka? Nem tudni, mindenesetre élete egyetlen futamgyőzelmét ezen a pályán szerezte. Respekt.

2:15-től a legnagyobb!!!!!!!!

Miután ez vérbeli utcai pálya, a Bridgestone nem vacakol, a szuperlágy és közepes gumikat bocsátja rendelkezésre. Sok csapat, köztük az egykor dicső Williams, de az újonc Virgin is új elemekkel és módosításokkal készül. A mostanában szenvedő Brembónak jó lesz összekapnia magát, vagy ez lehet ez utolsó fékítélet napja. A 7-szeres győztes Schumacher idén csak “sereghajtó” lehet, hiába az igyekezet. Hamiltonéknál reális az esély és megpróbálhatják tavalyi formájuk átmentését. A Red Bullnál végre béke honol, remélhetőleg észnél lesznek, és dacára gyengébb motorjaiknak itt is lenyomhatják a mezőnyt. Az első két szabadedzés – magyar idő szerint – 16 és 20 órától lesz pénteken, szombaton kis bevezető ismét 16-tól, majd a kvalifikáció 19 órától. A verseny vasárnap 18 órakor veszi kezdetét.

Csemege a paddockbólSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom