Connect with us
20100608195100.jpg

Garázs

Luxus Renault

Renault Latitude
A Vel Satis eltűnt a süllyesztőben, itt az utód, a Latitude.

Nem kicsi bukta volt a Renault számára a luxusautóként piacra dobott Vel Satis, gyorsan el is tűnt a süllyesztőben a szinte senkit nem érdeklő modell. Elérkezett az ideje, hogy a francia gyár elkészítse az utódot – a munkát a lehető legspórolósabban oldották meg.

Nem volt hosszú fejlesztési procedúra, a dizájnerek fogták a koreai testvérmárka Samsung kínálatában szereplő SM5-öt, és lecserélték rajta az emblémákat és a hűtőrácsot. Ezzel el is készült a Latitude névre keresztelt prémiummodell, amelynek az Audit és a BMW-t kellene megszorongatnia.

A Vel Satishoz képest üdítő látvány, hogy a Renault hagyományos limuzinnal próbálkozik, a Latitude 4890 milliméter hosszú, 1830 milliméter széles és 1490 milliméter magas. Premierje az augusztusi Moszkvai Autószalonon esedékes, nem sokkal később Párizsban is megmutatják a népnek, majd néhány piacon, köztük Kelet-Európában még idén el is kezdődik a forgalmazás.

Ahogy a Samsung SM5, úgy a Latitude is a Laguna módosított padlólemezére épül, várhatóan a luxusmodell motorkínálata is a Lagunáét idézi. Részletek még nincsenek, ahogy hivatalos belső fotók sem, de nem lennénk meglepve, ha a Renault hamar pótolná a hiányosságokat.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom