Connect with us

technokrata

Kitűnő 5-ös BMW és Alfa Giulietta

20100604083549.jpg

Garázs

Kitűnő 5-ös BMW és Alfa Giulietta

Euro NCAP töréstesztek
Öt csillag az 5-ös BMW-nek és az Alfa Giuliettának, négy a Mazda CX-7-nek.

Két kiváló eredmény is született az Euro NCAP legutóbbi tesztjei során, az új 5-ös BMW és az Alfa Romeo Giulietta is kiemelkedő pontszámokkal kapott ötcsillagos értékelést. 95 százalékos az 5-ös sorozat felnőttvédelme, 83 százalékot kapott a gyermekvédelemre, de a gyalogosokkal szemben is kíméletes, ezt a 78 százalékos értékelés jelzi.

Nem tudott belekötni a szervezet a BMW biztonsági felszereléseibe, egyetlen pont levonása nélkül, százszázalékos értékeléssel jutalmazta a bajorok erőfeszítéseit ezen a téren. A szintén jónak számító gyalogosértékelés az új motorháztetőnek köszönhető, mely ütközés esetén automatikusan felfelé mozdul, csökkentve a sérülésveszélyt.

Felnőttvédelemre 97 százalékot kapott az Alfa Giulietta, gyermekvédelme 85 százalékos, a gyalogosvédelemre 63 százalékos értékelés járt. 86 százalékos értékeléssel jutalmazták a biztonsági felszereléseket – az Alfa Romeo közleménye szerint a kompakt kategóriában még egyetlen modell sem ért el hasonlóan jó eredményt. A gyalogos-pontszám jobb is lehetett volna, a motorháztető azonban az Euro NCAP szerint túl kemény.

Csak négy csillaggal távozott a tesztről a Mazda CX-7, a szabadidőautó felnőttvédelme csupán 76 százalékos. A vizsgálatok szerint nagy sérülésveszély fenyegeti a térdeket és combokat frontális ütközés esetén, oldalütközésre viszont maximális pontszámot kapott az autó.

Nem volt meggyőző az ostorcsapás-sérülések elleni védelem, ezért is levonás járt, a gyermekvédelem 79 százalékos, a biztonsági extrák 71 százalékot értek. Nem túl barátságos a CX-7 frontrészének kialakítása a gyalogosokkal szemben, 43 százalékot kapott a járókelők védelmére.

Tovább


Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp