Connect with us

technokrata

Nem lesz ingyenparkolósdi

20100602160708.jpg

Garázs

Nem lesz ingyenparkolósdi

Eldőlt, hogy a 95-ös benzin átlagárához kötik a maximális parkolási díjat.

Módosította az Országgyűlés a közterületi parkolásra vonatkozó szabályozást, így az Alkotmánybíróság hiába semmisítette meg június 30-i hatállyal a jelenlegi előírásokat, még átmenetileg sem lesz ingyenes parkolás Budapesten.

Új elem, hogy ezentúl nem a BKV-jegy, hanem a 95-ös benzin literenkénti átlagárához kötik a maximális tarifát: az egy órára vonatkozó díj személygépkocsi esetén nem haladhatja meg az APEH által az előző év szeptemberében és az azt megelőző tizenegy hónapban egy liter 95-ös benzinre vonatkozó elszámolási árként havonta közzétett összeg egyszerű számtani átlagának a kétszeresét.

Bonyolult számításnak hangzik, de ez kedvezőbb a jelenlegi előírásoknál, jelenleg ugyanis 640, míg az új rendszerben 544 forint a maximális díj. Parkolási szolgáltatást a törvény hatályba lépése után csak önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság láthat el.

Pótdíjat akkor kell fizetni, ha a jármű díjfizetés nélkül várakozik, vagy a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén öt perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább tizenöt perccel túllépi.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák