Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy vagány Citroën

Garázs

Egy vagány Citroën

Citroën C4 2011
Megnyerő formavilággal készül a Párizsban debütáló új C4.

Elérkezett az ideje, hogy a Citroën lecserélje a C4-et, az új generáció a Párizsi Autószalonon mutatkozik be. Noha a kiállítást csak októberben tartják, a francia gyár már most hivatalos képeket és adatokat hozott nyilvánosságra a kompaktról, amelytől azt várja, hogy sok vevőt szipkáz majd el a német konkurenciától.

Nem lehet kétséges, hogy formailag óriási a különbség a kifutó és az új modell között, a friss emlékeztet a C3-ra, igazán karakteresnek tűnő frontrészét viszont a Genfben kiállított DS High Rider tanulmányról mintázták.

Kevésbé meggyőző a far, a lámpaburák kicsit astrásak és mégane-osak, összességében azonban nem tűnik túlzott optimizmusnak azt várni, hogy a C4 megszorongatja a Golfot és társait. Belül is jobb minőségű anyagokat használtak, a műszerfal kialakítása pedig mintha nem is francia lenne: kellemesen modern, majdnem egy az egyben másolták le a mérnökök a DS High Rider megoldásait. Netes szavazások szerint még a németeknek is tetszik az autó.

55 milliméterrel lett hosszabb, 17-tel szélesebb és 32-vel magasabb a C4, az új adatlapon így 4330 milliméteres hosszúság, 1790 milliméteres szélesség és 1490 milliméteres magasság szerepel. Hatalmasat nőtt a csomagtartó, immár 408 literes, amely 88 literes növekedést jelent az aktuális modellhez képest.

Elképesztő mennyiségű extrával próbálják megnyerni a vevőket a franciák, szerepel az opciós listán holttérfigyelő, programozható tempomat, baleset esetén a hatóságokat automatikusan tájékoztató vészhívó, masszázsfunkciós ülés, 230 voltos aljzat, vészfék- és sávtartó asszisztens, valamint bi-xenon kanyarfényszóró is. Alapfelszereltség az ESP, az igazán igényesek pedig internet-hozzáférést is rendelhetnek.

Nincs még szó a motorokról, de várhatóan nem lesz meglepetés, a Citroën kínálatából jól ismert benzines és dízelmotorokat kapja a C4. Állítólag már a forgalmazás kezdetén elérhető lesz egy e-HDi kivitel, amely a PSA-konszern régóta fejlesztgetett dízel-hibrid hajtásláncát takarja. Nem sokkal a párizsi premier után kezdődik az értékesítés.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés