Connect with us

Hirdetés

technokrata

200 lóerős 308

Garázs

200 lóerős 308

Peugeot 308 GTI
Kerek 200 lóerős változattal bővül a Peugeot 308 kínálata.

Nyártól újra lesz GTi-je a Peugeot-nak, a franciák a 308-ból készítettek sportmodellt. Európában árulják az újdonságot, első lépésben kizárólag ötajtós karosszériával, pedig egy háromajtós talán jobban passzolt volna a sportos képhez.

1,6 literes, kettős leömlésű turbómotor került az autóba, a blokkot a PSA a BMW-vel közösen fejlesztette, az RCZ sportkupé mellett többek között a Mini kínálatában is szerepel. Teljesítményét 200 lóerőre lőtték be a GTi-hez, a legnagyobb nyomaték 275 Nm.

Elsőkerék-hajtású a sportos(nak mondott) 308, az erőátvitelről hatfokozatú kézi váltó gondoskodik, százra 7,7 másodperc alatt gyorsul. Mintha sokat számítana, a Peugeot azt is elárulta, hogy az egykilométeres sprintet 27,8 másodperc alatt tudja le az autó, átlagfogyasztása állítólag szerény 6,9 liter.

Egy centivel alacsonyabb a GTi hasmagassága, sportosabbak lettek a felfüggesztések és a kormányrásegítés is. Elöl 340, hátul 290 milliméter átmérőjű féktárcsák lapulnak a 18-as felnik mögött, a külső módosítások jelentéktelenek, talán csak a tetőspoilert és a diffúzoros, dupla krómozott kipufogóvéges hátsó lökhárítót lehet kiemelni látványos újításként. Sportülések, sportkormány és alumínium betétek emelik az utastér fényét.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés