Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Norbi beragadt

Nem jött össze a fényes magyar siker a marokkói WTCC-futamon. A rendezők pedig monnyanak le.

A túraautó-világbajnokság második versenyhétvégéjét rendezték Marrakeshben – borzasztó volt. Borzasztóan szerencsétlen, mert – magyar szemszögből – sokkal szebben is alakulhatott volna, borzasztóan unalmas, mert nem sok minden történ(hetet)t, borzasztóan idegesítő, mert a házigazdák mindent elkövettek annak érdekében, hogy többé ne kelljen WTCC-eseménynek otthont adniuk.

A marrakeshi pálya ugyanis utcai, bár ez önmagában még nem katasztrófa, hiszen máshol, mások képesek megoldani, amit meg kell (nulla bukótér, betonfal közel, ütközés, kicsúszás, törés, roncskiemelés gyorsan, flottul). Nos, a marokkóiaknak ez nem ment, ergó biztonsági autó mögött zajlott a kétszer 12-13 körnek vagy a fele. Vagy több. Nevetséges, szánalmas.

Az első versenyen amúgy Michelisz Norbert (Seat Leon TDI) tizedikként indult, miután az időmérőn rontott, s lekoccolt a fallal. Sebaj, a Zengő Dension Team üdvöskéje (két felvezető kört követően) remek (repülő)rajtot vett, ketten kicsúsztak előle, s a hetedik helyen találta magát. Ott is maradt, szerzett 6 pontot, s egy második starthelyet a második futamra (a WTCC-szabályzat szerint a legjobb nyolc fordított sorrendben csap össze). Nyert a vb-címvédő Tarquini (Seat Leon), mögötte Huff (Chevrolet Cruze) és Monteiro (Seat).

Michelisz Norbert, Zengő Dension Team, Seat Leon TDI (fotó: fiawtcc.com)

Következett a második futam álló rajttal, Norbi a háromszoros világbajnok, Priaulx mellett. Izgult, félt a starttól, nem volt ideje gyakorolni. Lefulladt, a rácson ragadt, mindenki megelőzte. Majd szanaszét törte egymást, jött a safety car és a vánszorgás, a rendező konstans bénázása, rekordlassúságú takarítása. A végére egy tizedik hely és egy pontocska jutott Michelisznek. A dobogósok: Priaulx (BMW), Yvan Muller (Chevrolet), Coronel (Seat).

Ne károgjunk, lesz ez még jobb, biztosan. Talán már legközelebb (május 21-23.), Monzában. Abszolútban élen Tarquini, az újoncok között Michelisz a harmadik.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés