Connect with us

Hirdetés

technokrata

Esélyegyenlőség

Garázs

Esélyegyenlőség

Autós-motoros telefonálás
Autósoknak nemcsak navigációs újdonságot, motorosoknak kihangosítót ajánlunk.

TomTom – iPhone

Az autós navigációban egyre erősödő TomTom a világszerte roppant népszerű okostelefon rajongótáborához szól a TomTom app for iPhone aktuális, 1.3-as alkalmazásával. A legújabb (v8.45) térképverzión alapuló iPhone-navi egyebek között tartalmazza a TomTom IQ Routes™ útvonal-kalkulációs technológiáját, mely a korábbi (TomTom által gyűjtött) információk, sebességadatok alapján kalkulálja ki az adott időszakra (a hét adott napjának adott napszakára) érvényes leggyorsabb útvonalat. A sávnavigáció egyértelmű utasításokkal szolgál a bonyolult forgalmi csomópontoknál, pontosan mutatva a felhasználó számára, hogy melyik sávot kell választania a biztonságos és egyenletes haladás érdekében.

A TomTom hardvert is kínál az iPhone-júzereknek. Az első pillantásra szimpla autós konzolnak tűnő cucc valójában igen sokoldalú, praktikus eszköz. Egy mozdulattal sziklaszilárdan rögzíthető a szélvédőhöz, az iPhone gond nélkül „ül be” a helyére (és persze töltődik menet közben), s könnyedén lehet vízszintes, vagy éppen függőleges pozícióba állítani. A konzolba épített (!) GPS-vevő az „árnyékolt” helyeken (magas épületek között, alagútban, stb.) növeli a helymeghatározás pontosságát. A beépített hangszóró érthető hangutasításokat biztosít, az integrált mikrofon és kihangosító lehetővé teszi a vezetés közbeni szabályos telefonálást. A TomTom iPod-konzoljának ára 27 990 Ft.

Parrot SK4000

Motorozás közben telefonálni? Nem egyszerű dolog… A (szabálytalanul) kézben tartott mobilozás – szerencsére – több okból sem játszik, a kihangosító úgyszintén. Marad a Bluetooth-füles, ám az sem egyszerű dolog, hiszen a sisak alá nem fér be egy „mezei” headset.

Fentiek okán meglehetősen szűkös a motorosoknak való eszközök választéka, de a korábban már említett Parrot palettáján akad ilyen Bluetooth-headset. A bukósisakra szerelhető SK4000 igen kitartó útitárs: egy feltöltéssel 10 óráig bírja szusszal. Zajszűrős mikrofonja egy flexibilis kar végén helyezkedik el, így pár mozdulattal a kívánt pozícióba állítható. A lapos, sztereó hangszórópárt a sisak belsejében, tépőzárral lehet a bélésanyaghoz rögzíteni. A Parrot SK4000 automatikusan szinkronizálja mobilunk telefonkönyvét a belső memóriájával.

A motorozás közben értelemszerűen a zsebünkben, vagy a tanktáskában lapuló telefon kezelését a markolatra szerelhető, vezeték nélüli távvezérlő teszi lehetővé. Méretes, ergonomikus kezelőgombjai kesztyűben is könnyen használhatóak, nem gond a hívásfogadás, vagy éppen a telefonkönyv „lapozgatása”. Utóbbi funkciót segíti a TTS (text to speech) szolgáltatás, melynek lényege, hogy a telefonkönyvben való léptetés során felolvassa a soron következő nevet. Az SK4000 az importőr (Cellect Kft.) információi szerint 35-40 ezer Ft-os áron vásárolható meg a viszonteladóknál.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés