Connect with us

technokrata

Magától fékező Toyota

20100430084219.jpg

Garázs

Magától fékező Toyota

Visszahívás
Nemcsak váratlan gyorsításra, ugyanilyen fékezésre is képes a Toyota.

Ezt az évet már nyugodtan beáldozhatja a Toyota, szinte fel sem tűnik, ha a japán gyártó bejelent egy újabb visszahívást. Ezúttal 50 ezer, 2003-as modellévű Sequoiát rendeltek vissza az Egyesült Államokban, igazán szórakoztató ok miatt.

Korábban azért voltak kellemetlen hetei a Toyotának, mert kiderült, hogy hibás padlószőnyeg-rögzítések és rosszul tervezett gázpedálok miatt több modell is a vezető akarata ellenére kezdhet száguldásba – több millió autót kellett visszahívni a problémák miatt.

Most az derült ki, hogy a Toyoták maguktól fékezhetnek is: a 2003-as Sequoiákban a menetstabilizáló és a kipörgésgátló a hibás. Bizonyos helyzetekben hirtelen lefékeznek az autók, de úgy, hogy a féklámpák nem villannak fel, ami kiemelt baleseti kockázatot jelent.

Már 160 bejelentés érkezett a hibáról az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelethez, amely egyébként másfél évvel ezelőtt már foglalkozott a kérdéssel. Akkor a Toyota, még jóval a visszahívási botrányok előtt azt mondta, emiatt nem szükséges visszarendelni az autókat.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek