Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ébred a Hungaroring

Garázs

Ébred a Hungaroring

2010. május 1-2.
FIA Közép-Európai Zóna Trófea és Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság

2010. Május első hétvégéjén veszi kezdetét az autós gyorsasági versenyidény, amelyen magyar és külföldi csapatok egyaránt megmérettetik autóversenyzői tudásukat. Az immár tradicionális Material Center Kupán, a péntek reggeltől vasárnap estig tartó rendezvénysorozaton indulnak formula autók, kis -és nagytúraautók, valamint a bioetanol üzemanyaggal hajtott Genex Suzuki Bio Kupa autók.

A magyar bajnoksággal együtt rendezik meg a FIA Közép-Európai Zóna Trófeát is, amely bőven tartogat látnivalót a versenyautók szerelmeseinek, hiszen a nevezések alapján számos felső kategóriás túraautó (9 db Porsche 997 GT3 Cup, 3 db Porsche GT3 RSR, 3 db BMW M3 GTR, 5 db Ferrari 430 Challenge, 1 db Audi A4 DTM és 1 db Saleen S7) is indulni fog a versenyeken.

A Hungaroringre látogatók ingyenes belépésre, gyermekprogramokra és a felnőttek számára látogatható box utcára számíthatnak, ahol lehetőség lesz testközelből megtekinteni a felsorolt autócsodákat, a környezetkímélő bioetanol üzemanyaggal hajtott Suzukikat, a formula autókat és még számtalan, sokak számára csak a televízióból ismert versenyautót.

A közel 150 magyar és külföldi nevező, 10 versenyen és ugyanennyi időmérő edzésen fog résztvenni. Miközben a felnőttek a kedvenc versenyautóikat figyelhetik a versenypályán és a box utcában, a gyermekek gokartozhatnak, autóverseny szimulátorokkal játszhatnak, a kisebbeket pedig, ugrálóvár, rodeo bika, arcfestés, illetve gladiátor játék várja a „Hungaroring Majálison”.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gyorsasági Szakágának, a GFS Motorsportnak és az RCM Motorsport pilótájának/csapatfőnökének, Csuti Lászlónak köszönhetően, első alkalommal indulnak VIP versenyautók a Genex Suzuki Bio Kupában. A két VIP autó pilótája versenyhétvégenként más-más híresség és közéleti személyiség lesz.

Az első versenyen Budai Zsuzsa (Miss Universe Hungary 2009) és Horváth András (magyar válogatott jégkorongozó) fog megküzdeni egymással és a többi versenyzővel. A két VIP versenyzőn kívül, Serdült Orsolya, Debreczeni Zita, Timo és más meglepetés vendégek látogatnak ki az eseményre, hogy szurkoljanak a számukra rokonszenves pilótájuknak.

Hujber Ferenc egy későbbi időpontban (május 28-30.), a Pannónia-Ringen fog először versenyautóba ülni, ugyanis az első két futamra átadta helyét Budai Zsuzsának.

A VIP versenyzők gyakorlati oktatásában az M&M Motorsport Egyesület versenyzője/csapatfőnöke, Mink Zoltán is közreműködött, aki egy Honda Civic versenyautóval fog rajthoz állni.

Szintén ezen a hétvégén indul a magyar autósport legfiatalabb pole pozícióját (Hungaroring) megszerző versenyzője, Nagy Norbert (15 éves) is, aki egy Peugeot Super 1.6 autóval, az Endurace Club Hungary színeiben indul. Európában egyedülálló módon, kizárólag az MNASZ Gyorsasági Szakága engedi a 16 év alatti fiatalokat zárt karosszériás autóval versenyezni, 12 éves kortól, pszichológiai szakvélemény és egyéb kritériumok teljesítése esetén. Major Benedek, 13 évesen első alkalommal fog versenyezni a megváltoztatott korhatárnak köszönhetően. Ő a GFS Motorsport színeiben indul, egy bioetanollal hajtott Suzuki Swifttel. A kétszeres gokart bajnok, ugyancsak 13 éves Ifj. Ficza Ferenc két versenyen is indul a hétvégén. Részt vesz a magyar kupasorozatban, továbbá a túraautók 2000cm3 alatti kategóriájában, azzal a Suzuki Hayabusa-val, amely a kistúraautók között a tavalyi év bajnok autója volt.

A rendezvénysorozatban szerepel egy betétfutam is, a KIA cee’d LOTOS Cup, amely szintén külföldről érkezik Magyarországra.

A futamok legjobbjai a „Győztesek sátrában” adnak interjút, itt a nézőknek is lehetőségük lesz beszélgetni velük, vagy akár autogramot kérni tőlük.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés