Connect with us

technokrata

Nyújtón a Mercedes

20100426085514.jpg

Garázs

Nyújtón a Mercedes

Barcelonában új, átépített autóval áll rajthoz a Mercedes GP.

A nagy négyes versenyében eddig lemaradni látszik a Mercedes GP. Míg a McLaren, a Ferrari és a Red Bull is nyert már futamot, a Brackley-bázisú csapatnak „csupán” két dobogós helyezése van, a német Nico Rosberg Sepangban és Sanghajban lett harmadik. Honfitársa, a visszatérő, hétszeres világbajnok Michael Schumacher legjobbja egy hatodik pozíció.

A szezon ötödik, barcelonai megmérettetésére ennek megfelelően számos módosítással készül a Ross Brawn vezette istálló. Új aerodinamikai csomagot kap a W01-es, és a jobb tapadással kecsegtető optimális súlyelosztás érdekében a tengelytávon is növelnek. „Elszámoltuk magunkat! Hibásan becsültük meg a Bridgestone gumik tulajdonságait, s ez nem tett jót a gép egyensúlyának” – nyilatkozta megható őszinteséggel a csapatfőnök.

Gyorsítják a W01-est (fotó: mercedesgp.com)

A nyújtás persze csak egy a sok szükséges változtatás közül. Kínában már kipróbáltak egy, a McLarenéhez hasonló, ám passzív F-csatornát, amit nem a pilóta irányított, s nem is volt túl hatékony. Brawn szerint legkésőbb Isztambulra (május 30.) meglesznek az új fejlesztéssel. „Felettébb nehéz ezt a rendszert utólag kialakítani, a McLaren voltaképp az F-csatorna köré tervezte a karosszériáját. Szakembereink mindenesetre gőzerővel dolgoznak rajta” – idézi az Autosport az agytrösztöt.

Schumit időközben mindenünnen támadják, kollégája, Rosberg bezzeg nagyon is szimpatikusan fogalmazva állt ki mellette: „Elégedett vagyok az eddigiekkel, de nem vennék rá mérget, hogy minden így is marad” – utalt ezzel jelenlegi tetemes előnyére és egyértelmű fölényére a 41 esztendős, nála 16 évvel idősebb  legendával szemben. „Remélem, azért tartani fogom vele a lépést” – mondta a Gazzetta dello Sport újságírójának, illetve azt is elárulta, hogy pozitívan csalódott MSC-ben, mint csapattárs.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle