Connect with us

technokrata

Hibrid Chevrolet-doboz

20100424082033.jpg

Garázs

Hibrid Chevrolet-doboz

Chevrolet Volt
Semmi különleges nincs a Pekingben leleplezett Chevrolet Voltban azt leszámítva, hogy egyterű lett belőle.

Esélye sem volt a meglepetésre a General Motorsnak a Pekingi Autószalonon, az egyterűsített Chevrolet Volt pontosan úgy néz ki, mint ahogy a már általunk is mutatott szabadalmi rajzokon is látszott. Nem is az a lényeg, hogy családi autó lett a Voltból, sokkal inkább az, hogy a GM szemlátomást készen áll arra, hogy többféle konnektoros hibridet is bemutasson a jövőben.

A négyajtóshoz képest 15 milliméterrel nyúlt meg a tengelytáv, az egyterű 181 milliméterrel hosszabb, 73-mal szélesebb és 182-vel magasabb a szedánnál. Azonos az elektromotorból és 1,4-es, generátorként dolgozó benzinmotorból álló hajtáslánc, nem változott a frontrész, sőt még a műszerfalat és a középkonzolt is átemelték az eredeti Voltból.

Kihagyott ziccer, hogy a tanulmány nem hét-, hanem csak ötüléses, de így legalább 863 literes az alapcsomagtartó és később új koncepcióként lehet elsütni a három üléssoros változatot. Döntögetéssel 1764 literes lesz a raktér, az egyterű tisztán elektromos hatótávolsága 51,5 km. A benzinmotor segítségével 482-re módosul az egyszerre leküzdhető kilométerek száma.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák