Connect with us

technokrata

Az új 8-as BMW

20100424074538.jpg

Garázs

Az új 8-as BMW

BMW Gran Coupe concept
Nem elég a 7-es a BMW-nek, még többet akarnak a bajorok. Pekingben leplezték le a Gran Coupét, amelyből akár a 8-as sorozat is megszülethet.

Vannak még meglepetések az autóiparban, a BMW legalábbis Pekingben bizonyította, hogy ha valaki nagyon akarja, az utolsó pillanatig titokban tudja tartani egy új modell létezését. Kínában mindenki megrökönyödésére mutattak be új, látványos kupétanulmányt a németek, a Gran Coupénak ráadásul komoly jövője is lehet.

Pletykák szerint az új 8-as sorozatot tisztelhetjük benne, vagyis a BMW a jelenlegi csúcsmodell 7-es fölé pozícionálva dobhatja piacra. Egy GT-ből és egy sportkocsiból gyúrták össze Münchenben a koncepciót, amelynek hossza eléri az öt métert.

Kerek tíz centivel alacsonyabb az autó az aktuális 7-esnél, keret nélküli ajtókkal és különleges hátsó lámpákkal készült. Ha esetleg nem is lesz belőle 8-as sorozat, biztosan nagy hatása lesz a tanulmánynak a jövő BMW-ire, hiszen az autó kialakítása a bajorok szerint is a hagyományos szedánforma továbbfejlesztése.

Technikai információkról nem érkezett hír, de ez biztosan tudatos a BMW részéről: itt most nem a motor, hanem a külső a lényeg.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek