Connect with us

technokrata

20100423121006.jpg

Garázs

Gumilázas F1

Röpködnek a nevek, a nemzetközi sajtó újabb és újabb gyártók érdeklődéséről számol be. A legújabb jelentkező állítólag a Pirelli.

A Forma-1 jelenlegi gumipartnere, a hatodik éve egyeduralkodó japán Bridgestone a szezon végével kiszáll. Volt már szó a francia Michelin visszatéréséről, hallottunk pletykákat a koreai Hankook és a Kumho meglepő aktivitásáról, nemrég az angol-amerikai Avon-Cooper neve merült fel, legutóbb pedig a Pirellié.

Az olasz cég tavaly ugyan egyszer már cáfolta, hogy 1991 után ismét abroncsokat szállítana a cirkusznak, most azonban a valószínű Michelin-reneszánsz számukra is magas labda. Vagy kötelező lépés a piaci környzetben, ha úgy tetszik. A Pirelli aktuális játszótere elsősorban a WRC.

A négyéves eltávból érkező Michelin nem viccel: harcot akar, nyílt rivalizálást, a kizárólagosságot nem támogatja (ez a Bridgestone műfaja volt). A Pirelli így is, úgy is lelkes (a fejlesztés költségeit megosztva a csapatokkal). A felnik méretének 13-asról 18-asra növelése is része lehet a dealnek.

Az istállók szeretnék, ha már a következő, Spanyol Nagydíjig kiderülne, mely gyártók gumijait használhatják a 2011-es szezontól. Vagy melyikét. Még az is lehet, hogy május 9-ig eldől. A FOTA (a csapatok tömörülése) a Michelin, a mindenható Bernie Ecclestone talán az Avon mellett kampányol, a Pirellivel ki van?Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle