Connect with us

technokrata

Az új luxus Volkswagen

20100423145027.jpg

Garázs

Az új luxus Volkswagen

Volkswagen Phaeton facelift
Európában és Amerikában bukta, Ázsiában viszont siker. Nem véletlenül Pekingben mutatkozik be a frissített Volkswagen Phaeton.

Amerikában és Európában teljesen esélytelen a Volkswagen a Phaetonnal, az ázsiaiak viszont kedvelik a wolfsburgi luxusautót. Csak Kínában több mint 1400 darabot adtak el belőle tavaly, ennek megfelelően Pekingben mutatják be a németek a már másodszor frissített autót.

Átlagos ráncfelvarrásról van szó: úgy alakították át az elemeket, hogy a teljes hosszúság nem változott, a normál tengelytávú Phaeton 5,06, a hosszabb 5,18 méteres. Előre az új volkswagenes hűtőrács került intelligens, bi-xenon fényszórókkal, a presztízsjelleget intenzív krómhasználat domborítja ki.

Hozzányúltak a hátsó részhez is, új a lökhárító, de sokkal feltűnőbbek az egyedi, szögletesebb, LED-es lámpaburák. Átalakult a beltér, új multifunkciós kormányt és középkonzolt kínál a Phaeton, az ülések 18 irányban állíthatóak.

Újdonság a multimédiás rendszer, amely már Google-féle térképekkel megy, az autó kamerái pedig felismerik a közlekedési táblák jelzéseit, még az előzési tilalomra utaló figyelmeztetéseket is. Emellett az elektronika a fényszórók mindig optimális, a közlekedés többi résztvevőjét nem zavaró beállítására is ügyel.

Négy- vagy ötszemélyes beltér rendelhető, a motorpaletta változatlan: benzinesből 280 lóerős V6-os, 335 lóerős V8-as és 450 lóerős W12-es van, a dízelpártiak a 240 lóerős, háromliteres V6-ost választhatják. Utóbbi 8,6 másodperc alatt gyorsítja százas tempóra a limuzint, a többi motorhoz nem adtak meg hasonló adatot. Összkerékhajtás, négyzónás klíma és légrugózás szerepel még a Phaeton alapáras felszereltségi listáján.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle