Connect with us

technokrata

20100421072814.jpg

Garázs

Spanyol Sharan

Új Seat Alhambra 15 év után
Bemutatta a Seat az Alhambra legfrissebb generációját, amely nem más, mint egy új ruhába bújtatott Volkswagen Sharan.

Másfél évtizedet várt a Seat arra, hogy bemutassa az Alhambra új generációját, persze, kényszerhelyzetben voltak a spanyolok: a Volkswagen is csak nemrég leplezte le az egyterű alapjait adó új Sharant. Eltekintve az átfazonírozott frontrésztől és néhány apróságtól, a két modell gyakorlatilag megegyezik, az opcionálisan elektromosan vezérelhető tolóajtókon is osztoznak.

Nincs különbség az utastereket illetően sem, a kormánykerekeken láthatóak csak eltérő logók. 4,85 méteres hosszával az Alhambra 22 centivel nyúlik túl elődjén, szélessége kilenc centivel nőtt. A növekedésből leginkább a leghátsó székeken ülők profitálhatnak.

Öt-, hat- és hétszemélyes is lehet az Alhambra, a legelső esetben 885 literes az alapcsomagtartó, mely 2297 literig bővíthető. A TSI benzinmotorok 150 és 200 lóerősek, a kétliteres TDI dízel egységek 140 és 170 lóerővel rendelhetőek. Minden modell start-stop és fékenergia-visszanyerő rendszerrel érkezik, a kisebbik dízel átlagfogyasztása mindössze 5,5 liter.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle