Connect with us

technokrata

Puhaorrú Mercedes

20100421074639.jpg

Garázs

Puhaorrú Mercedes

CLS Shooting Brake Concept
Lágyan ívelő tetővonal, keret nélküli ablakok, hatalmas panorámatető, LED-es fényszórók. Ez az új Mercedes CLS.

A Mercedesnek is lesz mutogatnivalója a Pekingi Autószalonon, a németek Shooting Brake néven állítanak ki egy kombitanulmányt, amelyben az új CLS-t tisztelhetjük. Ugyan a Mercedes tagadja, hogy megszületetett volna a sorozatgyártásról szóló döntés, ez valószínűleg csak porhintés, a szériaváltozat már nagy valószínűséggel előkészületben van, és erősen hasonlítani is fog a pekingi koncepcióra.

Elöl már az új, mercedeses márkaarculatot láthatjuk, ezt “soft nose”, vagyis puha orr néven emlegeti a Mercedes. Keret nélküli ablakokkal készül az egyszerre sportos és elegáns kombi, amelynek fényszóróit LED-esre cserélték. Nemcsak a manapság divatos nappali fények, hanem a tompított és távolsági világítás is LED-es, fényszórónként összesen 71 dióda gondoskodik a fényárról. Ez az újítás feláras extraként minden bizonnyal a szériaváltozatban is megjelenik.

Luxusjellegű a négyszemélyes kabin, a borításokhoz a legfinomabb anyagokat használták. Új, 3,5 literes V6-os motor kerül az autó orrába, teljesítménye 310 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 370 Nm. Egy új motorgeneráció első tagját tisztelhetjük benne, később 441 lóerős, duplaturbós, 4,6 literes V8-as is érkezik majd.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek