Connect with us

technokrata

Kínai luxus francia módra

20100420142742.jpg

Garázs

Kínai luxus francia módra

Citroën Metropolis
A kínai piacra szánt luxuslimuzinnal rukkol elő a Sanghaji Autószalonon a Citroën. A Metropolis 5,3 méter hosszú.

Szeretné lenyűgözni a luxusra vágyó kínai vevőket a Citroën, a jövő hónapban sorra kerülő Sanghaji Autószalonon új tanulmányt mutat be ennek érdekében. Metropolis névre keresztelték a limuzint, amely 5,3 méteres hosszával még a nyújtott tengelytávú Mercedes S osztályt és Audi A8-at is felülmúlja.

Nemcsak a tervezést, a fejlesztési munkát is a PSA-csoport sanghaji központja vállalta magára, több, a legfrissebb Citroën-tanulmányokról már ismert stílusjegy vehető észre rajta. Egyszerre sportos és elegáns a Metropolis, amely a PSA 3-as platformjára, vagyis a Citroën C6 és a Peugeot 407 padlólemezére épül.

Különleges hibrid hajtásláncot kapott a prototípus, a benzinmotor egy kétliteres, de nem négyhengeres, hanem V6-os blokk. Teljesítménye 276 lóerő, legnagyobb nyomatéka 375 Nm, míg az elektromotor teljesítménye az igényektől függően 56-96 lóerő között alakulhat.

Ha az első tengelyt hajtó benzines és a hátsó kerekeket mozgató elektromotor is teljes erővel dolgozik, 466 lóerőre ugorhat fel az overboost, azaz túltöltéssel számolt csúcsteljesítmény, ehhez 430 Nm-es nyomaték társul. Hétfokozatú, duplakuplungos váltót építettek az autóba.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek