Connect with us

technokrata

Megrázó Renault

20100419141225.jpg

Garázs

Megrázó Renault

Renault Fluence Z.E. és Kangoo Van Z.E.
Bemutatta a Renault az elektromos Fluence és Kangoo Van szériaváltozatát. A zéró-emissziós autók 2011-től készülnek.

Z.E., vagyis zero-emissions. Ezen a néven forgalmazza majd a Renault károsanyag-kibocsátás nélküli villanyautóit, az első, kereskedelmi forgalomban kapható példányok a Fluence-ból és a Kangoo kishaszonjármű-változatából készülnek. Tanulmányként már Frankfurtban kiállították őket, most megérkeztek az első fotók a szériaváltozatokról is.

Ami a Fluence-ot illeti, az elektromos változat az úttörők egyike lesz a népszerű C szegmensben, villanymotorja 95 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 226 Nm. Lítium-ion akkumulátor táplálja a motort, hagyományos fali konnektorból 6-8 óra alatt tölthető újra, egy töltés 160 kilométeres hatótávolságot biztosít.

2012-től gyorstöltő-rendszert is kínál a Renault, ennek igénybevételével alig félórára csökken a töltési idő, a leghatékonyabb eljárást viszont az akkumulátor-cserélő állomások ígérik. Ez a hálózat még bőven tervezés alatt áll, amennyiben azonban kiépül, két perc alatt cserélik majd a robotok a lemerült telepeket.

Hasonlóan a benzines és dízel modellekhez, a néhány centivel hosszabb elektromos Fluence is a törökországi Bursában készül majd, de csak 2011-től. Ugyanekkor érkezik az elektromos Kangoo is, a furgon motorja azonban csupán 60 lóerős lesz, a 226 Nm-es csúcsnyomaték és 160 kilométeres hatótávolság ellenben változatlan marad. Mindkét modell már előrendelhető a Renault villanyautós honlapján (renault-ze.com).Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle