Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megrázó Renault

Garázs

Megrázó Renault

Renault Fluence Z.E. és Kangoo Van Z.E.
Bemutatta a Renault az elektromos Fluence és Kangoo Van szériaváltozatát. A zéró-emissziós autók 2011-től készülnek.

Z.E., vagyis zero-emissions. Ezen a néven forgalmazza majd a Renault károsanyag-kibocsátás nélküli villanyautóit, az első, kereskedelmi forgalomban kapható példányok a Fluence-ból és a Kangoo kishaszonjármű-változatából készülnek. Tanulmányként már Frankfurtban kiállították őket, most megérkeztek az első fotók a szériaváltozatokról is.

Ami a Fluence-ot illeti, az elektromos változat az úttörők egyike lesz a népszerű C szegmensben, villanymotorja 95 lóerős, legnagyobb nyomatéka pedig 226 Nm. Lítium-ion akkumulátor táplálja a motort, hagyományos fali konnektorból 6-8 óra alatt tölthető újra, egy töltés 160 kilométeres hatótávolságot biztosít.

2012-től gyorstöltő-rendszert is kínál a Renault, ennek igénybevételével alig félórára csökken a töltési idő, a leghatékonyabb eljárást viszont az akkumulátor-cserélő állomások ígérik. Ez a hálózat még bőven tervezés alatt áll, amennyiben azonban kiépül, két perc alatt cserélik majd a robotok a lemerült telepeket.

Hasonlóan a benzines és dízel modellekhez, a néhány centivel hosszabb elektromos Fluence is a törökországi Bursában készül majd, de csak 2011-től. Ugyanekkor érkezik az elektromos Kangoo is, a furgon motorja azonban csupán 60 lóerős lesz, a 226 Nm-es csúcsnyomaték és 160 kilométeres hatótávolság ellenben változatlan marad. Mindkét modell már előrendelhető a Renault villanyautós honlapján (renault-ze.com).



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés