Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elnöki kényelem

Garázs

Elnöki kényelem

Elkészült az Audi A8 hosszabb tengelytávú változata, az elnöki limuzinnak is ideális autó Pekingben mutatkozik be.

Kínában, a Pekingi Autószalonon debütál az Audi A8 nyújtott változata. Nem véletlen a helyszínválasztás, az ázsiai piacon kifejezetten népszerűek a hosszabb tengelytávú modellek, minden, magára valamit is adó gyártónak tartania kell ilyet kínálatában.

Formailag sok újdonságra nem lehet számítani, az A8 hozza az eddig megismert sportos arcát, csak éppen 13 centiméterrel hosszabb lett. Ennyivel nőtt a tengelytáv és a teljes hosszúság is, az arányok kedvéért pedig a magasságból is lecsippentettek alig észrevehető két millimétert.

A növekedésből a hátsó ülésen ülők profitálhatnak, éppen 13 centiméterrel nőtt a két különálló szék előtti lábtér is, extrából soktucatnyi rendelhető. Ilyen például a két hátsó ülés közötti tárolóból előhúzható konzol, amelyben hűtőszekrény és kihajtogatható asztalka is helyet kapott.

Visszatért az Audi kínálatába a W12-es blokk, az alapváltozatból ismert egységek mellett az átdolgozott szupermotorral is rendelhető a hosszú A8. Az erőforrást 6,3 literesre fúrták fel a mérnökök, teljesítménye kereken 500 lóerőre hízott, a nyolcfokozatú automata váltóval 4,9 másodperc alatt gyorsítja százas tempóra az 5,27 méteres limuzint. Ötven lóerővel gyengébb és még hatliteres elődjénél 12 százalékkal fogyaszt kevesebbet az új motor, amelynek legnagyobb nyomatéka 625 Nm. Természetesen nem hiányozhat a quattro összkerékhajtás, alaphelyzetben az erő hatvan százaléka jut a hátsó tengelyre.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés