Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Útmutatók

Garmin nüvi, zumo
A GPS-specialista Garmin az autós és a motoros felhasználóknak is kínál különlegességet a nyári túraszezonra.

Nüvi 1490T

Az alig néhány hónappal ezelőtt megjelent, elsősorban autós használatra szánt nüvi 1490T egyik aduja a „szélesvásznú”, 12,7 cm képátlójú színes TFT érintőkijelző. A felhasználóbarát kezelőfelület – a „Hová” és „Térkép megtekintése” opciók magukért beszélnek – még a kezdőknek sem okoz fejtörést, a keresett cím megadását követő gyors útvonaltervezés után egyebek között hangnavigáció, sávinformáció, 2D-3D térképnézet segíti a gyors, pontos célba érkezést. A TMC (Traffic Message Channel – forgalmi üzenet csatorna) szolgáltatás időben informálja a felhasználót a várható forgalmi akadályokról, fennakadásokról. Az 1490T ilyen esetben egyetlen érintésre segít, kerülőutat javasol.

Az útvonaltervezéssel tíz kedvenc útvonal tárolható, de a készülék az útvonalpontok automatikus rendezésére is alkalmas. Előre töltött részletes City Navigator NT utcatérképek állnak rendelkezésre, a HotFix műhold becslési funkció pedig segít, hogy a készülék hamar találhasson pozíciót és követhesse helyzetét rossz vételi  viszonyok között – magas épületek vagy fák lombozata alatt – is. Az EcoRoute funkciónak köszönhetően a nüvi 1490T „zöld” (környezetbarát) üzemmódban az optimális üzemanyag-fogyasztásra törekedve tervez útvonalat.

A nüvi 1490T előre töltött City Navigator NT Europe térképpel rendelkezik, a gyári csomag NaviGuide Magyarország térképet (microSD kártyán), szivargyújtó kábelt, tapadókorongos autós tartót, műszerfalra ragasztható korongot, USB kábelt és magyar nyelvű használati útmutatót tartalmaz, ára 94 900 Ft.

zumo 220

A spéci, motoros „idegenvezető” annyira új, hogy az alaposabb ismerkedésre is várni kell: a napokban még csak egy demókészülék volt az importőrnél.

Egy motoros navigációs eszköz a szó szoros értelmében kap hideget, meleget, ennek megfelelően igen keménykötésű. A használatot követően könnyen zsebre vágható, strapabíró tokozású a kis Garmin: üzemanyagnak, UV-sugárzásnak ellenálló 3,5 colos, színes érintőképernyője vízhatlan, a kesztyűs használatot méretes piktogramok, képernyő-feliratok segítik. A hangnavigáció értelemszerűen kicsit bonyolultabb, mint autóban –  Bluetooth-képes sisak vagy megfelelő kialakítású, vezeték nélküli headset szükséges hozzá. A zumo 220 ára 129 900 Ft.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés