Connect with us

technokrata

Hirvonen felkötheti

Garázs

Hirvonen felkötheti

Péntektől vasárnapig Törökországban turnézik a WRC, a szezon negyedik versenyének alapkérdése a szokásos: elveri-e valaki Loeb mestert?

A svéd, havas nyitányon még a konstans trónkövetelő finn Mikko Hirvonen (Ford) nyert, azóta viszont – mexikói és jordán murván – alaposan visszavágott neki a lassan egy örökkévalóság óta regnáló, hatszoros világbajnok Sebastien Loeb (Citroen). Szóval az ugyancsak murvás Török ralin (23 szelektív, 358 gyorsasági km) Hirvonen számára rettenet fontos, hogy a francia előtt végezzen és lehetőleg minél nagyobb különbséggel. Jelenleg 25 pont, azaz egy teljes győzelmi előnye van a statisztikailag minden idők legjobbjának számító extornásznak, el is kezdhet spórolni, ha úgy gondolja…

Ahogy az első három, úgy a törökországi mérkőzés is új a tavalyi naptárhoz képest. A helyszínben is történt változás, hiszen Kremertől jócskán északabbra, Isztambul „felett” megyen majd a száguldozás. És tavasszal, nem ősszel. Egyébként nem is csak murván, mert két gyorsaságit aszfaltra vittek a tréfás szervezők.

Kimi, Seb, most még (?) két külön liga

Loebön és navigátorán, Elenán kívül még négy páros csücsül C4 WRC-ben, és mind azért (is) iparkodik, hogy nyíljon az olló a Fordokkal szemben. A spanyol Sordo, a norvég Petter Solberg és a francia Ogier is dobogós álmokat kerget, az F1-ből átrándult finn Räikkönen pedig folytatná a Jordániában elkezdett, pontszerzésben is megnyilvánuló tapasztalatgyűjtést.

Fordék élharcosa, Hirvonen közben naná, hogy feni a fogát, kötögeti föl a gatyát, fő támasza honfitársa, a szintúgy villámgyors (csak gyakran hibázó) Latvala. A többi, megannyi Focus WRC-vel induló egység nemigen képes érdemben beleszólni a gigászok küzdelmébe. Ken Block látványautózó barátunk meg inkább marketingileg, celebileg ralizik (kábé mint Räikkönen).

Hogy most is lesz-e olyan (mit szépítsük) gusztustalan, mégsem szabálytalan taktikázás, mint amivel a homokpartin szembesültünk? Biztosan. A pilóták, csapatvezetők, utólag mindenki lenyilatkozta, hogy szerinte sincs ez így rendben, csak hát…

A vb állása egyéniben (élmezőny):

  1. Loeb/Elena (Citroen) 68
  2. Latvala, Anttila (Ford) 43
  3. Hirvonen, Lehtinen (Ford) 37

A vb állása csapatban (élmezőny):

  1. Citroen WRT 101
  2. Ford WRT 87
  3. Citroen Junior 48Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák