Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Gyorsáram

Mini E a Nürburgringen
Az elektromos hajtású Mini önmagában nem újdonság, a BMW csapata azonban a világon elsőként vitt elektromos autót versenypályára.

A 204 lóerő csúcsteljesítményű és 220 Newtonméter nyomatékú Mini E tavaly mutatkozott be. Hatótávja 250 kilométer, 100 kilométer/órára gyorsulása 8,5 másodperc, végsebessége pedig 152 kilométer/óra. A kívülről hamisítatlan Mini stílusos és emissziómentes, de akkumulátorai teljesen kitöltik hátsó terét, így karosszériája csak kétüléses, ráadásul önsúlya is csaknem 1,5 tonna.

Most E Race néven egy speciális versenyváltozatot építettek a bajor mérnökök, hogy azzal a hírhedt Nürburgring-Nordschleife szakaszon felállítsák az első elektromos-rekordot. Az egykori DTM-pilóta, Thomas Jäger által vezetett háromajtós nem is rossz, 9:51.45 perces köridőt ért el a csaknem 21 kilométeres aszfaltcsíkon.

Az E Race nem csupán nagyobb végsebességet engedő és természetesen rövidebb hatótávot tűrő vezérlő elektronikájával, számos mechanikai elemével is különbözik az Egyesült Államokban tesztelés céljából már lízingelhető Mini E-től. Az elsőkerék-hajtáshoz mechanikusan önzáró differenciálművet illesztettek, növelték az egyfokozatú váltó végáttételét, és a futóművet is átalakították a magasabb tempóhoz. A karosszéria könnyített elemekkel, bukócsővel épült, az első oldalablakok helyére versenyautósan plexik kerültek, a külső egyebek mellett a hátsó diffúzorral tér el a többi Mini E-től. Belül 320 milliméter átmérőjű bőrkormány és hatpontos övekkel szíjazó Recaro versenyülések várták Thomas Jägert.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés