Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tippek 11. – Ön mi alapján választ autót?

Garázs

Tippek 11. – Ön mi alapján választ autót?

A kulcsszempontok mellett több száz kisebb-nagyobb fontosságú dönt arról, hogy ön mennyire lesz elégedett az autóval. Biztos, hogy vásárláskor mindre gondol?

Ön mi alapján választ autót?

A kulcsszempontok mellett több száz kisebb-nagyobb fontosságú dönt arról, hogy ön mennyire lesz elégedett az autóval. Biztos, hogy vásárláskor mindre gondol?

Milyen az ideális autó? A válasz egyszerű és bonyolult: annyi szempont-együttes, ahány ember. Ezért az ideális autó megálmodása az ön feladata. Senki nem tudja megmondani ön helyett (végképp nem a reklámok), hogy önnek milyen autó lesz a legmegfelelőbb. A ma elérhető különböző biztonsági-, praktikus-, és kényelmi felszereltségek ismeretében lehet, hogy egy gyengébben felszerelt új helyett jobban megéri egy 2-4 éves, jól felszerelt használtat venni, mert sokkal élvezetesebb lesz vele az autózás, ráadásul egy rosszul felszerelt autó használtan nehezen lesz majd eladható.

Az autókról jó adag információt az internetről, az autós újságokból és a prospektusokból is beszerezhet, azonban mindenképpen személyesen is ki kell próbálnia az autót. Alapos próba nélkül könnyű mellényúlni és olyat venni, amivel nem lesz elégedett, amit idő előtt el akar majd adni. A próbákra szép időben menjen, ne esőben és ne nyálkás, csúszós úton, hiszen így tudja kipróbálni az autó dinamikáját.

Amikor egy autóról dönt, nagy hiba a gyári reklámszövegekre, prospektusokra hagyatkozni. Ezek ömlengő stílusban az egekig magasztalják a portékát, még ha az átlagos, vagy akár egyenesen vacak is. Képesek kiemelkedően biztonságosnak nevezni olyan autót, mely három csillagot izzadt ki az EuroNCAP-teszten, kiváló utazási komfortról beszélnek, miközben az ülésmagasság nem állítható, a karosszéria pedig úgy nyöszörög egy fekvőrendőrön áthajtva, mintha fájna neki. Természetesen gazdaságosnak titulálják az 1.6-os motort, miközben simán behörpint városban 10 liter üzemanyagot… A reklámszövegeknek tehát sose higgyen, viszont a felszereltségről elegendő információt gyűjthet a katalógusokból.

A felszereltség terén általában muszáj kompromisszumokat kötni. Először is ritkán létezik minden – önnek – előnyös tulajdonság egy autóban, másodszor, leggyakrabban az anyagi lehetőségek is határt szabnak. Amíg nem engedheti meg magának, hogy olyan autót vegyen, ami minden szempontból megfelel a maximális elvárásainak, addig csak a legfontosabbakra költsön: a biztonságot szolgáló felszerelések ne maradjanak ki. Inkább vegyen egy használtat, ami biztonságosabb, mint egy új(abb)at, ami ezen a téren esetleg gyengébb.

A most következő jó néhány tipp a különböző tulajdonságokat és felszereléseket veszi majd végig. Ahhoz nyújtunk majd segítséget, hogy a vásárlás előtt összeállíthasson magának egy “ideális autót”, amihez minden megnézett autót hasonlítva végül könnyebben dönthessen.

Ehhez összeállítottunk egy 240 tételes, az AutósTITKOK eBook mellékleteként adott interaktív szempontlistát, amit használhat a saját ideális autójának “felépítésére”, és arra is, hogy ehhez minden megvizsgált autót pontozással hasonlít.

További információ a témában: autostitkok.hu

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés