Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Simul

Átformált karosszériájával a Golf vonalait folytatja az ezentúl csakis turbós, közvetlen befecskendezéses motorokkal kapható Touran.

A napokban, a Lipcsei Autószalonon mutatkozott be, a nyár elejére pedig a hazai piacra is befuthat a Volkswagen mai formavilágához illesztett, leginkább a Golfról ismerős formajegyekkel felruházott Touran. Kívülről az opcióként kanyarkövető xenon fényszórós, LED-es világítótestekről és az átrajzolt lökhárítókról ismerhető fel a frissített VW-egyterű. Más a hűtőmaszk és a motor-, illetve a csomagtér-tető is. A formaváltás egyáltalán nem öncélú, a Touran légellenállási együtthatója 0,32-ről 0,29-re csökkent.

Jellegzetesen mai volkswagenes az utastér, opcióként kérhető panorámatető, érintőképernyős navigáció és bőrkárpitozás is, a lényeg persze változatlan: a Touran alapesetben öt-, hátul is állítgatható üléses utastere opcióként hétüléses, a csomagtér öt üléssel 695, csupán az elsőkkel 1989 literes.

Jelentős mértékben átalakult a motorpaletta. Mindegyik turbós és közvetlen befecskendezésű, Euro5-normás. Alapverziónak az 1,2 literes, 105 lóerős TSI számít, ez hatfokozatú manuális váltójával 6,4 liter/100 km vegyes fogyasztású. Az alapmotor Start/Stop elektronikával, BlueMotion-verzióként is rendelhető, fogyasztása úgy csupán 5,9 liter, szén-dioxid emissziója 139 g/km. Benzinesből 1,4 literes 140 és 170 lóerős TSI választható még. A dízelpalettán csakis közös nyomócsöves befecskendezésű, CR TDI motorok szerepelnek. Az 1,6 literes 90 és 105 lóerővel, a 2,0 literes 140 és 170 pacival választható. A 170 lóerős motorok csakis DSG automata váltóval társíthatók, a 140 lóerősekhez ez felárért kérhető. A legalacsonyabb fogyasztású Touran a 105 lóerős TDI-vel szerelt BlueMotion 4,6-os átlaggal és 121 g/km CO2-kibocsátással.

A friss Touran a korábbihoz hasonlóan gazdag alap- és opciós felszereléssel érkezik, eddig is létező parkoló-automatikája második generációjába lépett, immár nem csupán párhuzamos, hanem merőleges beparkolásra is képes.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés