Connect with us

technokrata

20100412072851.jpg

Garázs

Jókor jön

A tavasszal együtt e hónapban érkezik a hazai piacra a Fiat 500 vászontetőse, azaz az 500C.

A háromajtós méreteivel, (3,55 méteres hosszal, 1,65 méteres szélességgel és 1,49 méteres magassággal) érkező vászontetős megjelenésével hű mása az 1957-ben bemutatkozott eredeti Fiat 500 kabriónak. Az olasz mérnökök a mesterien megőrzött, mégis tökéletesen modernizált formát mai technológiával töltötték meg.

A több mint fél évszázaddal ezelőtti elődmodellhez hasonlóan az oldalfalak, vagyis az ablakkeretek és a tető szélei fixek, csupán a karosszéria fölötti vászonrész nyitható. Az azonban elektromosan – mozgását kategóriájában egyedülálló módon még a hátsó fejtámlák közé beszerelt szélfogó sem zavarja. A valódi üveg hátsó ablakot és féklámpát is hordozó vászontető a csomagtér szűkítése nélkül hajlik össze, precíz tervezésének köszönhetően pont úgy, hogy a harmadik féklámpa nyitott tetővel is látható maradjon.

Az 500C motorpalettája az 500-ból ismert, vagyis 1,2 literes, 69 lóerős és 1,4 literes, 100 lóerős benzinesek, valamint 75 vagy 95 lóerős 1,3 literes turbódízelek választhatók. Mindegyik Euro5 normás, a két benzineshez opcióként Dualogic robotizált automata váltó és Start&Stop elektronika kérhető, utóbbi alaptartozék az erősebb dízelhez.

Az 500C kizárólag a sorozat leggazdagabb, Lounge csomagjával létezik, alapára így 4 400 500 forint, felszereltsége bőséges. Egyebek mellett első-, oldalsó-, függöny- és vezetőoldali térdlégzsák, automata klímaberendezés, elektromos első ablakemelő és fűthető, szintén elektromos külső tükör, Bluetooth kihangosító és USB-csatlakozós, MP3-olvasós CD-rádió, 15 colos alufelni, valamint tolatóradar is jár hozzá. Opcióként xenon fényszóró, vagy akár fekete, piros és bézs színben is választható bőrkárpitozás is kérhető, a különlegesen jó zaj- és hőszigetelésű tetőkárpit szintén az előbbi színekben választható. Az 500C érkezésével tovább bővült a 500-as eddig is gazdag színpalettája, és immár 39 különböző alakzatot szerepeltető matricasora.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek