Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sebességrekorder

Garázs

Sebességrekorder

Minden idők leggyorsabb Ferrarija mutatkozik be április végén, a Pekingi Autószalonon. Az 599 GTO mindössze 599 példányban készül majd.

A Ferrari fioranói tesztpályáján futott 1:24-es köridejével minden idők leggyorsabb Ferrarijának számít az 599XX koncepció-autóból fejlesztett 599 GTO. A Forma-1-es technikát utcára vivő versenygép álló helyzetből 3,35 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra, végsebessége pedig 335 km/h feletti.

A GTO motorja az 599 GTB-ből ismert 6,0 literes, V12-es benzines, természetesen némi átalakítással, Euro5 emissziós normával és 620 helyett 670 lóerővel, 608-ról 620 Newtonméterre növelt nyomatékkal. Az alumínium térvázra szénszálas műanyag elemekből épülő karosszériás, nem egész 1,5 tonnás GTO 195 kilogrammal könnyebb a GTB-nél, az első és a hátsó tengely közötti tömegeloszlása változatlanul 47:53 arányú. A hajtás önzáró differenciálművön és hatfokozatú F1-es, kormányról is kapcsolható robotizált váltón keresztül a hátsó tengelyé, az automatika rekordsebességgel, 6 századmásodperc alatt vált.

Az elöl-hátul kettős keresztlengőkaros futómű elektromágneses folyadékkal töltött, a menetstabilizáló elektronika jelei alapján vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozik, az összes rendszer – a Manettino-kapcsolóval – a kormányról irányítható, a felügyelő elektronika akár teljesen ki is kapcsolható. A sportos, zömében karbonszálas műanyagokból épülő kétüléses utastér luxusszínvonalú maradt, ám nehéz odafigyelni a részletekre. A főműszer a fordulatszámmérő, amelyben az automatikusan vagy a kormány mögötti szarvakkal kapcsolt sebességfokozatot mutató kijelző is helyet kapott.

A GTO kívülről leginkább versenyautós rácsozású első légbeömlőivel, hátul méretesebb diffúzorával tér el a GTB-től, fontos, hogy 20 colos, speciális Michelin abroncsos könnyűfém kerekeiben a fékek kerámiatárcsásak, 100-ról 32,5 méteren áll meg. Ha valakit egyáltalán érdekel, átlagfogyasztása 17,5 liter, CO2-kibocsátása 411 g/km.

Az 599 GTO árát kvalitásai és ritkasága miatt is megkérik majd, a hírek szerint 100 millió forint körüli vételár és olyan kereslet várható, hogy Magyarországra vélhetően nem is jut a sebességrekorderből.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés