Connect with us

Hirdetés

technokrata

Étvágytalan atléta

Garázs

Étvágytalan atléta

Kategóriájában szokatlanul nagy, kétliteres dízelmotorjával is bámulatosan alacsony fogyasztást és emissziót produkál a Seat Ibiza FR.

A Volkswagen-konszern kisautói közül elsőként az Ibiza kapta meg a már ismert, 2,0 literes, közös nyomócsöves befecskendezésű, részecskeszűrővel társított, természetesen Euro5-normás turbódízelt. A 143 lóerős gép 320 Newtonméteres nyomatékát 1750-2500/perc fordulatszám-tartományban hozza, átlagfogyasztása 4,6 liter, széndioxid-emissziója pedig mindössze 119 gramm. Ezek az értékek főként annak tükrében bámulatosak, hogy egy sportos FR modellről beszélünk, mely a háromajtós SportCoupé esetén 8,2, a családibb ötajtósnál 8,3 másodperc alatt gyorsul 100-ra, végsebessége pedig 210, illetve 208 kilométer/óra.

Megjelenése sem szerény, az FR Ibiza a többinél 15 milliméterrel alacsonyabb hasmagasságú, keményített sport-futóművön, 17 colos könnyűfém felniken gördül. Logós első lökhárítója és hűtőmaszkja vérpezsdítően méhsejt-mintás, tükörházai fémszínűek, a sorozat többi tagjától szintén elütő hátsó lökhárítója alul diffúzoros hatású.

Az 5 754 250 forinttól már itthon is kapható dízelmotoros Ibiza FR fontos felszerelése a fékek vezérlésével differenciálzárként is szolgáló, visszagurulás-gátlós menetstabilizáló elektronika, de guminyomás-szenzort, tempomatot, FR-logós kagylóülést, lapított bőrkormányt, légkondicionálót, valamint távirányítós, MP3-as hfit is ad. A sportos kisautók között ez önmagában is vonzó ajánlat – a jó menetdinamika és a szerény fogyasztás mellett az ár/érték arány az Ibiza FR harmadik ütőkártyája.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés