Connect with us

technokrata

Visszajár a pénz!

20100407073221.jpg

Garázs

Visszajár a pénz!

Fizetnek az eredetvizsga miatt
Fizetett január 1. és február 18. között integrált vizsgálatért? Nem használta föl adásvételnél? Írjon kérvényt, és visszajár a pénze.

Nagy visszhangot váltott ki, hogy idén januártól eredetiségvizsgálatra köteleztek minden olyan 2006. január 1. előtt újként forgalomba helyezett autót, ami korábban még nem vett részt ilyen ellenőrzésen. Az értelmetlen és az állampolgárokat indokolatlanul vegzáló rendelkezést végül a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) visszavonta. Most pedig arról határozott, hogy visszatéríti a 2010. január 1. és február 18. között elvégzett előzetes eredetiségvizsgálat befizetett díját.

A pénz visszafizetését az eljárást kezdeményező üzembentartónak kell kérvényeznie, de csupán abban az esetben számíthat a személyautóknál 17-20 ezer forint közötti összegre, ha a vizsgálatot közlekedési igazgatási eljárásban – jellemzően adásvételnél, átíráshoz – még nem használta fel.

A visszafizetésről a közlekedési hatóság közigazgatási eljárás keretében határoz, ám csak akkor, ha letelt a vizsgálattól számított 60 nap. Ennyi ideig érvényes ugyanis az eredetvizsga, az NKH megvárja, hogy a delikvens biztosan nem nyújtja be a papírt egy esetleges átíráshoz. A visszafizetési kérelem beadására 2010. április 1. és június 30. között van lehetőség. Aki elmulasztja a végső dátumot, később már nem tarthat igényt a díjra. A kérelem benyújtható személyesen a közlekedési hatóság által üzemeltetett vizsgáló állomásokon, vagy postai úton a területileg illetékes regionális igazgatóságnak címezve.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Face-en

Tesztek