Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Kínának

Hosszított BMW 5-ös
A hosszított 5-ös BMW kifejezetten a kínai piacnak készül, máshol nem kerül piacra, gyártása is kínai.

Minden bizonnyal az olcsó munkaerő az oka, Kínában átlagon felül népszerűek a sofőrös limuzinok. A BMW ezért helyben gyártja a hosszított ötöst, melyet máshol nem is árul. A tavaly év végén érkezett hatodik generációs ötösnél tengelytávjával és teljes hosszával is 14 centiméterrel nagyobb az 5,04 méteres szedán, mely így hosszban csupán 3 centiméterrel marad el a hetestől.

Kínában forradalmian modernnek számít az elöl kettős keresztlengőkaros, hátul multilink futómű, mely az 535 Li csúcsverziónál „aktív”, azaz kanyarstabilizátora és lengéscsillapítói egyaránt elektromos vezérlésűek, az útkörülményekhez alkalmazkodók. Az 535i 18, a szerényebbek 17 colos alufelniket kapnak. A hosszított ötös csakis soros hathengeres benzinmotorokkal választható. A 2,5 literes 204 lóerős 523 Li és a 3,0 literes, 258 lóerős 528 Li, valamint a szintén 3,0 literes, 306 lóerős, közvetlen befecskendezéses, dupla turbós 535 Li motorjai egyaránt a „normál” ötösből valók. A váltók mind 8 fokozatú automaták, a hajtás BMW-hagyomány szerint a hátsó tengelyé.

Noha az „L” sofőrös autónak készül, a többi ötösből ismerős, a vezető életét könnyítő elektronikai vonulat, mint például a műszereket a szélvédőre vetítő head-up display, a sávtartó elektronika vagy a kulcs nélküli nyitás-indítás itt is elérhető. A kínai piacon ebben a méretkategóriában a BMW ajánl elsőként teljesen automatikus, az autó hosszánál 1,2 méterrel nagyobb parkolóhelyekre gombnyomásra beálló parkoló-elektronikát. A szellős hátsó üléssor DVD-mozirendszerrel, négyzónás automata klímával, hátsó és oldalsó ablak-rolókkal, az ülőhelyek temperálhatóságával és elektromos mozgathatóságával egyaránt felvértezhető.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés