Connect with us

Hirdetés

technokrata

Garázs

Koreai hibrid

Az Egyesült Államok már idén megkapja az Európába csak jövőre, Magentis néven befutó limuzint.

A tengerentúlon már sokakat meggyőzött limuzinjával a Kia, így érthető, hogy elsőként oda szállítanak a koreaiak. A 4,85 méter hosszú szedán mintegy 5 centiméterrel hosszabb a korábbinál, valamivel szélesebb is lett és a tengelytávja is nőtt, de a magassága csökkent, így ugyanis kedvezőbb a légellenállás, alacsonyabb a fogyasztás.

Az Optima futóműve a korábbiéhoz hasonlóan elöl MacPherson, hátul összetett multi-link rendszer, az igazi újdonság a motorpaletta, mely Amerika, Európa és Ausztrália számára egyaránt különböző. A „jenkik” 2,4 literes, közvetlen befecskendezéses, 203 lóerős és 2,0 literes, szintén közvetlen befecskendezéses, de turbós, 278 lóerős benzinest választhatnak, a Kia (és a koreai autók) első hibridje a 2,4 literes alapjain jövőre, a mostani hírek szerint csupán a tengerentúlon jelenik meg. Ausztrália kizárólag benzineseket, 2,0 literes, 165 lóerős és 2,4 literes, 178 lóerős hengerenkénti, valamint 2,4 literes, 201 lóerős közvetlen befecskendezéses motorokat kap. Európában természetesen nem marad el a dízel, az 1,7 literes, változó geometriájú turbós az új Sportage-ből már ismerős, teljesítménye ott 115 lóerő, ám az itteniét még nem közölték. Utóbbi mellett 2,0 literes, egyelőre szintén ismeretlen „tudású”, de bő 160 lóerősnek saccolható benzines várható az öreg kontinensre. A váltók mind hatsebességesek, automaták is szerepelnek majd.

A jellegzetesen Kiás megjelenésű, alaphelyzetben is vetítőlencsés, opcióként xenon fényszórós Optima extraként sok más mellett panorámatetőt is kínál. Kulcs nélküli ajtónyitás és gombos motorindítás szintén lehetséges, az alapfelszerelés gazdagnak ígérkezik, a menetstabilizáló elektronika és a 6 (első, oldalsó és függöny) légzsák példaképp mindenképp jár. Természetesen a klímaberendezés és az MP3-olvasós, USB-csatlakozós CD-rádió alap, de kétzónás automata klíma, bőr kárpitozás vagy bluetooth-kihangosító is szerepelhet.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés