Connect with us

technokrata

Vettel és a többiek Malajziában

20100401215651.jpg

Garázs

Vettel és a többiek Malajziában

Nincs megállás, következik az F1-szezon harmadik futama, a Maláj Nagydíj. Sepang trópusi monszunnal fenyeget, Schumacher még mindig Vettelre tesz. Beharangozó.

Bahrein, sivatag, unalom, tapogatózás, vonatozás, zéró előzés, műszaki hibás Red Bull, Vettel-pole, Vettel-pech, kettős Ferrari-siker, 25 pont Alonsónak.

Ausztrália, kis eső, felszáradás, taktika, izgalom, csatahegyek, műszaki hibás Red Bull, Vettel-pole, Vettel-pech, McLaren-nyerés, 25 pont Button neve mellett.

Csapatról csapatra

Itt tartunk. A Red Bull eddig hiába tűnik rettenet gyorsnak, hisz’ megbízhatatlan. Felmerült (a kedves McLaren és a Mercedes jóvoltából), hogy tempóját sunyi, szabálytalan, hasmagasság-állító felfüggesztésének is köszönheti, az FIA nem vizsgálja. Lényeg, hogy Vettel két pole-ja kárba veszett, Webbernek sem termett sok babér – hogy lesz ebből világbanoki cím? Schumacher amúgy még most is úgy gondolja, hogy Vettel fejére kerül a korona, hosszú a szezon, na ja.

Vettel még vezet…

Egyéniben és csapatban is élen a Ferrari, a maranellóiak szépen haladnak, látszólag nincsenek problémáik, az eredmények meg jönnek. A szerencsével sem állnak hadilábon, Alonso és Massa pedig villámgyors. McLarenék sem lassúak, és az már mostanra kiderült, hogy a még mindig forrófejű Hamilton mellé egy rendkívül bölcs Buttont szereztek. Mercedes? A várttól elmaradnak. Rosberg keményen tolja, Schuminak idő kell.

A nagyok árnyékában tisztességgel teljesít a Force India és a Williams, de csak egy-egy pilótájuk (Liuzzi és Barrichello) révén, mert a másik (Sutil és Hülkenberg) még nem mutathatta meg. A Renault Kubica ausztrál parádéjának hála már villantott egy második helyet, Petrovnak zöld a füle.

Csalódás egyelőre a Sauber (a semmilyen De la Rosával, illetve az ön- és közveszélyes Kobajasival) és a Toro Rosso (főleg Buemi lóg). Bár az is igaz, hogy a Toro Rossóval Alguersuari heteken át tarthatta volna Schumachert, ha nem hibázik. Hibázott.

A pontzónától fényévnyi távolságban igyekvő újoncok különmeccsét a (maláj) Lotus vezeti egy tapasztalt, egyben nyilván csalódott és a ZS-ligás csomagtól frusztrált Kovalainen, Trulli felállással. A HRT már látott kockás zászlót, a Virgin még nem. Hajrá.

Kuala Lumpur, Sepang

Tavaly özönvíz miatt félbe kellett szakítani a Maláj Nagydíjat, újraindítani meg nem lehetett, mert kezdett besötétedni. Button (Brawn) nyert. Okulva ebből idén egy órával előbbre, helyi idő szerint délután 4-re írták ki a rajtot. A Maláj Nagydíj programja (magyar idő szerint):

Április 2., péntek

Szabadedzés – 4:00, 8:00

Április 3., szombat

Szabadedzés – 7:00
Időmérő – 10:00

Április 4., vasárnap

Verseny – 10:00

A trópusi monszun természetesen valamiért idén sem kerülte el a térséget, azaz a 30 fok feletti forróság és a brutál páratartalom mellé lazán érkezhet egy kiadós felhőszakadás – konkrétan bármikor.

Esik vagy nem esik?

A pálya 5543 méter hosszú, kettő darab kilométernyi egyenese van, a végükön visszafordítók, ezeken a pontokon lehet kifékezni, előzni. De több mint 250-es tempóval vett kanyarból is jut a srácoknak, érdekes lesz figyelni, hogyan felelnek meg a telitankos autók az aerodinamikai kihívásoknak. És akkor a gumikopásról még szó sem volt, sőt ha esni fog, extra bokszlátogatás (azaz változás, izgalom) prognosztizálható. A Bridgestone a lágy és a kemény keveréket viszi a négy verzió közül. A hőség és a pára embert és gépet próbál, reflektorfényben motor és fék, meghibásodás, fáradás. A verseny 56 körös.

Sepangban 1999 óta rendeznek Forma-1-es futamot, a jelenlegi garnitúrából Schumacher háromszor, Alonso kétszer, Button egy alkalommal győzött. Konstruktőrileg a Ferrari vezet öt nyeréssel (Schumin kívül Irvine és Räikkönen diadalmaskodott). Alonsónak Renault-val és McLarennek is sikerült.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle