Connect with us

technokrata

Szemműtét után

20100401072358.jpg

Garázs

Szemműtét után

A New York-i Autószalonon mutatkozott be a felfrissített, átrajzolt orrú R-osztály.

Leginkább a fényszórók változtak és amint az látszik az R-osztály is búcsút mondott a kerek, szemet formáló fényszórónak. Az új világítótest a többi mai Mercedeséhez passzoló. Újdonság a feláras Bi-xenon fényszórókkal kérhető LED-es nappali fény, a friss hátsó lámpák alapáron LED-esek, a féklámpa adaptív. Újak a lökhárítók és a hűtőmaszk is, de komoly változások nincsenek a továbbra is kétféle tengelytávval, illetve hosszal kapható óriáson. Az R-osztály motorparkja a régi, 3 féle turbódízel és ugyanennyi benzines választható. A 350 CDI teljesítménye 224-ről 265 lóerőre nőtt, a kínálat egésze Euro5 emissziós normás, de a 350 CDI Bluetec a 2014-ben életbe lépő Euro6-os szintet is teljesíti. A hétfokozatú, 7G-Tronic automata váltó mindegyik motorhoz alaptartozék, a négykerék-hajtás a belépő benzines és dízel kivételével szintén.

Az R-osztály 3 üléssoros utastere 6 vagy 7 üléses kialakítással kérhető, az ülésszám különbséget a középső üléssor 2 vagy 3 székes kialakítása adja. Az első ülések mindenképp elektromos állításúak, etraként hűthetők, fűthetők. A csomagtér-ajtó plusz pénzért lehet elektromos, a maximális raktér a rövidebbek, de úgy is csaknem 5 méteres hosszal 1950, míg a nagyobb, csaknem 5,2 méteres R-nél 2385 literes.

A hazai piacra már a nyár legelején várható R-osztály kényelmi és biztonsági alapellátmánya egyaránt nagyvonalú, a rendkívül hosszú opciós kínálat egyik újdonsága a holttérfigyelő-elektronika.Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle