Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nézhetőbb F1-et akarunk

Garázs

Nézhetőbb F1-et akarunk

A szezonnyitó Bahreini Nagydíj olyan eseménytelenre sikeredett, hogy máris kong a vészharang, s mindenki változtatás, megoldás után kiált. Hírösszefoglaló.

Nem a hétvégi szezonnyitó volt az autósport-történelem legélvezetesebb futama, és akkor még nagyon finoman fogalmaztunk. Mit lehetne, mit kéne tenni azért, hogy nézhetőbb legyen a Forma-1? Martin Whitmarsh McLaren-csapatfőnök úttörőként jelentkezett szólásra, szerinte például a tankolás betiltása eleve nem volt jó ötlet, és mindenkinek legalább kétszer ki kéne látogatni a boxba. De ha már ez a szabály, akkor kevésbé strapabíró gumikat gyárthatna a Bridgestone, így a versenyzőknek mondjuk 20 körönként le kéne cserélni az abroncsokat, és nem spórolni velük a végtelenségig.

Whitmarsh elmélete a gyengébb minőségű gumik használatáról persze nem lehet életképes, hiába hozna a gumikopás akciót, előzést, látványt, izgalmat. Egyes csapatok is azért szavaztak annak idején a tankolás betiltása mellett, mert az ő technikájuk kevésbé gyilkolja a kereket, s ezáltal előnyre tesznek szert a riválisokkal szemben… Közben, de nem ezért, a Bridgestone bejelentette, hogy 2011-től tényleg nem marad a Forma-1-ben. A Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) tehát nemsokára tendert kell kiírnia egy új beszállító kijelölésére.

A tankolás betiltása olyan eredményt is hozott, hogy nagyjából egyforma súlyúak az autók, ezért (plusz a mindig is emlegetett turbulencia okozta tapadáshiány miatt) minden eddiginél keményebb dió az előzés. Előzni szinte lehetetlen, ha nem ront a másik – mondta a verseny után Schumacher. Szerinte idővel pozitívan változik a helyzet, mivel a csapatok és a pilóták az egyre több információ birtokában okosabb stratégiákkal operálhatnak.

Sok megkérdezett, aktív és egykori versenyző, csapatfőnök és tulajdonos nyilatkozott úgy, hogy ebből az egy futamból ne tessék messzemenő és feltétlen lemondó következtetésekre jutni. Stefano Domenicali, a Ferrari főnöke sem kívánt elhamarkodottan vélemény nyilvánítani, mondván máskor, más pályákon másképp is alakulhatnak a dolgok. Bernie Ecclestone mindenható úr pedig sietett deklarálni: semmi pánik, nem kell kapkodni, majd az első európai versenyeket követően összeülnek és megvitatják a teendőket, már ha lesz mit megvitatni és javítani.

A nemzetközi sajtóvisszhangból is érződik az unalom iránti aggodalom, a többség a tankolás, így a minimum kétszeri kiállás eltűntében látja a fő bajt. Közben a helyszínen, Szahírban 100 ezer néző szurkolt a lelátókon, 10 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. Németországban egyértelműen Schumacher visszatérése volt a mozgatórugója a tavalyi szezonnyitóhoz képest kis híján kétszer akkora televíziós nézettségnek, legendás honfitársuk kedvéért (is) 10,3 millióan tapadtak a képernyőkre.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés