Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyitott a környezetvédelemre

Garázs

Nyitott a környezetvédelemre

Úgy fest a Porsche komoly lépéseket tervez a zöld úton, mivel Genfben bemutatta történelmének második hibrid autóját. A tanulmány átlagfogyasztása mindössze három liter.

A korábban már bemutatott GT3 R-ből készült hibrid mellett megjelent még egy környezetbarát sportautó a neves német gyártó genfi standján, amelyet azok számára kínálnak, akik nem idegenkednek sem az alternatív hajtási rendszerektől, sem pedig a nyitott autózástól. 

A Porsche genfi meglepetését egy 3,4 literes 500 lóerős V8-as és a mellé épített két elektromotor hajtja, amelyek további 219 LE-vel növelik a kocsi teljesítményét.

A nyitott hibridben óriási erő lakozik. Több korábbi legendás Porsche modellnél is jobb a gyorsulása, állítólag még a Carrera GT-nél is. A 100-as tempó eléréséhez például mindössze 3,2 másodpercre van szüksége, a végsebessége pedig 320 km/óra.

A négy hajtott kerékhez egy hétfokozatú dupla kuplungos váltón át jut a nyomaték,  a villanymotorokat tápláló lítium-ion akkumulátorokat pedig folyadék hűti. Mivel a karosszéria karbonszál erősítésű műanyagból készült, így a sportkocsi tömege mindössze 1490 kilogrammot nyom.

A 918 Spyder hasznosítja a fékezéskor keletkező energiát és az F1-es KERS-rendszerhez hasonlóan gombnyomásra plusz erőt juttat a kerekekre előzéshez és a nagyobb teljesítményt igénylő manőverekhez.

A Porsche 918 hibrid utastere ugyancsak jövőbemutató, amellyel márka jelzi azt is, hogy milyennek képzeli új modelljeinek belvilágát.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés