Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos sportkocsi tanulmány

Garázs

Elektromos sportkocsi tanulmány

A Citroen a genfi kiállításon bemutatkozó újdonsága a versenyszellem, a kifinomultság és a környezetvédelem merész ötvözésével minden korábbi szabályt felrúg.

A franciák szerint a teljesen elektromos hajtásláncú tanulmány “lélegzetelállító bizonyítéka” annak, hogy mennyire elkötelezettek a károsanyag-kibocsátás csökkentése iránt.

A Survolt a francia márka eltérő stílusú, egyedi elektromos gépkocsikról alkotott, és a legutóbbi Frankfurti Autószalonon bemutatott Revolte tanulmányautóban testet öltött elképzelésének továbbfejlesztett változata. A két kocsi méretre is azonos, hiszen Survolt is 3,85 méter hosszú, 1,87 méter széles és 1,2 méter magas.

A Survolt az eddig kialakult elképzeléseket félresöpörve, merőben eltérő képet nyújt: a luxus színvonalat tükröző ragyogás és extravagancia, valamint az autóversenyzés dinamizmusának tökéletes társítása. Mindezt, a mai trendhez igazodva egy elektromos hajtáslánccal kombinálja.

Az autó orrában, hátuljában és közepén is találni akkumulátorokat, amelyek a 272 lóerős elektromotort táplálják, amely aggregát a hátsó kerekeket hajtja.  Az autó egyéb adatait egyenlőre nem hozta nyilvánosságra a gyár, a Citroen szerint azonban pályaversenyzésre is alkalmas lesz az autó. Olyannyira, hogy a franciák fontolóra vették, hogy a Survoltból limitált szériát készítenek egy márkakupa kedvéért.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés