Connect with us

technokrata

Nem juthat mindenkinek

20100224073312.jpg

Garázs

Nem juthat mindenkinek

Az immár 6 éve a piacon lévő Maserati Quattroporte különleges limitált széria megjelentetésével ünnepelte saját magát, amire minden oka megvan, hiszen az eltelt időszak alatt 56 különféle díját kapott.

A Genfi Autószalonon bemutatkozó olasz szépség négyajtós változatának limitált sorozata az Award Edition, azaz a „díj kiadás” névre hallgat. Az autó alapját a Quattroporte legutolsó és egyben legsportosabb változata, a Sport GT S adja.

Az Award sorozat modelljeinek fényezése azonnal felismerhetővé teszi az egyedi szériát. A Quarzo Fuso fantázia nevű festés – amit olvasztott quartznak is nevezhetünk – arany árnyalattal megszédített, gyöngyházbeütésű, metálszürke színt takar. A fényezéssel tökéletesen harmonizáló barnás sötétkróm díszíti a hűtőmaszkot, az oldalsó légnyílásokat, de ugyanez a szín kerül a 20 colos keréktárcsákra is, amik mögül egyedi, tükörborítású féknyergek villannak ki.  

Az olasz formatervezők a  beltérben is munkálkodtak egy kicsit. Természetesen megőrizték az autó eleganciáját, csupán egy új színkombinációt találtak ki. Még beszállás előtt vagy közben a küszöbön elhelyezett  “Awards Edition” feliratú alumínium betét jelzi utasainak, hogy nem egy hétköznapi Quattroporte-val van dolguk. Az utastérben pedig alcantara üléskárpit és fekete fabetétek gondoskodnak a márkához illő luxusérzetről.

A különleges modell motorterében a már ismert Ferrari eredetű 4.7 literes, V8-as dolgozik a maga szerény 440 lóerejével és 490 Newtonméteres nyomatékával. A Quattroporte ezzel a motorral 5,1 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, a végsebessége pedig 285 km/óra.
Maserati Quattroporte Sport GTS Award Edition az év második felében várható és az árát egyelőre homály fedi.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle