Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tippek 5. – Akar hat év múlva luxusautót?

Garázs

Tippek 5. – Akar hat év múlva luxusautót?

Hogy lehet Önnek hat év múlva luxusautója, miközben Minden Áron barátunknak ugyanannyi pénzből csak egy átlag alatti autóra futja?

Akar hat év múlva luxusautót?

A kereskedők azt szeretnék, hogy Ön elhiggye, 3 évente újautóra van szüksége. Ha ezt elhiszi, akkor egész életére bebetonozza magát az átlagautó-vásárlók közé.

Hogyan lehet Önnek 6 év alatt luxusautója, míg az átlagos autóvásárlónak mindig csak átlagautó jut?

Egy teljesen fiktív példát nézünk meg. A számítást nagyon leegyszerűsítve (az infláció figyelembe vétele és finanszírozás nélkül) végeztük.

Bármi Áron vesz egy 3,5 millió forintos új autót. Ön vesz egy 3,5 millió forintos, 3 éves használt autót, ami újkorában 6,5-7 millió körül volt, tehát sokkal jobb autó, mint Ároné!

3 év múlva neki egy cca 1.800.000,- forintot érő, 3 éves, nem túl komoly autója van, (1.700.000,- Ft-ot bukott), Önnek viszont egy 2.551.000 forintot érő, Áronénál még 6 éves korában is jobb autója van! (Ön tehát kevesebbet, mintegy 950.000,- Ft-ot veszített az autó értékcsökkenése miatt.) A különbség 750.000,- Ft az Ön javára!

Ha mindketten kétmillió forintot tettek félre autóra a 3 év alatt, akkor Bármi Áron, ha ragaszkodik szokásához, vehet egy 3,8 milliós, alacsony presztízsű, alsó-középkategóriás újautót, Ön pedig vehet egy megint csak 3 éves, 4,5 milliót (újkorában 8-9 milliót) érő autót.

Nem kérdés, hogy melyikük ül jobb kocsiban!

Újabb 3 év múlva, Áron megint csak kb. 1,9 milliót kap autójáért, Ön viszont, 3.280.000,- forintért adhatja el a járgányt! (Az értékvesztési különbség 680.000,- a két autó eladási ára közötti különbség pedig 1.380.000,- Ft.) Ha megint kétmilliót takarítottak meg, akkor Áron megint csak egy egyszerű újautóba ülhet bele 3,9 millióért, (ha nem tanult az eddigiekből, és nem vesz inkább használtat) Ön azonban, egy újkorában akár 9-10 milliót kóstáló, alig 3 éves, presztízskategóriás autóban ül, 5,2 millióért, és ezt lehet, hogy már nem is akarja majd 3 év múlva eladni!

Az eBook mellékleteként kap egy olyan számítótáblázatot is, ami nem csak az ilyen átlagautó – luxusautó összehasonlításra alkalmas, hanem bármilyen használt és új eset összevetésére használható. Az számítás eredményeként megkapja azt az összeget, amit akkor nyer, ha nem új autóba “fekteti” a pénzt, hanem használtat vesz.

További infó a témában az eBookban:  www.autostitkok.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés