Connect with us

technokrata

Tippek 5. – Akar hat év múlva luxusautót?

Garázs

Tippek 5. – Akar hat év múlva luxusautót?

Hogy lehet Önnek hat év múlva luxusautója, miközben Minden Áron barátunknak ugyanannyi pénzből csak egy átlag alatti autóra futja?

Akar hat év múlva luxusautót?

A kereskedők azt szeretnék, hogy Ön elhiggye, 3 évente újautóra van szüksége. Ha ezt elhiszi, akkor egész életére bebetonozza magát az átlagautó-vásárlók közé.

Hogyan lehet Önnek 6 év alatt luxusautója, míg az átlagos autóvásárlónak mindig csak átlagautó jut?

Egy teljesen fiktív példát nézünk meg. A számítást nagyon leegyszerűsítve (az infláció figyelembe vétele és finanszírozás nélkül) végeztük.

Bármi Áron vesz egy 3,5 millió forintos új autót. Ön vesz egy 3,5 millió forintos, 3 éves használt autót, ami újkorában 6,5-7 millió körül volt, tehát sokkal jobb autó, mint Ároné!

3 év múlva neki egy cca 1.800.000,- forintot érő, 3 éves, nem túl komoly autója van, (1.700.000,- Ft-ot bukott), Önnek viszont egy 2.551.000 forintot érő, Áronénál még 6 éves korában is jobb autója van! (Ön tehát kevesebbet, mintegy 950.000,- Ft-ot veszített az autó értékcsökkenése miatt.) A különbség 750.000,- Ft az Ön javára!

Ha mindketten kétmillió forintot tettek félre autóra a 3 év alatt, akkor Bármi Áron, ha ragaszkodik szokásához, vehet egy 3,8 milliós, alacsony presztízsű, alsó-középkategóriás újautót, Ön pedig vehet egy megint csak 3 éves, 4,5 milliót (újkorában 8-9 milliót) érő autót.

Nem kérdés, hogy melyikük ül jobb kocsiban!

Újabb 3 év múlva, Áron megint csak kb. 1,9 milliót kap autójáért, Ön viszont, 3.280.000,- forintért adhatja el a járgányt! (Az értékvesztési különbség 680.000,- a két autó eladási ára közötti különbség pedig 1.380.000,- Ft.) Ha megint kétmilliót takarítottak meg, akkor Áron megint csak egy egyszerű újautóba ülhet bele 3,9 millióért, (ha nem tanult az eddigiekből, és nem vesz inkább használtat) Ön azonban, egy újkorában akár 9-10 milliót kóstáló, alig 3 éves, presztízskategóriás autóban ül, 5,2 millióért, és ezt lehet, hogy már nem is akarja majd 3 év múlva eladni!

Az eBook mellékleteként kap egy olyan számítótáblázatot is, ami nem csak az ilyen átlagautó – luxusautó összehasonlításra alkalmas, hanem bármilyen használt és új eset összevetésére használható. Az számítás eredményeként megkapja azt az összeget, amit akkor nyer, ha nem új autóba “fekteti” a pénzt, hanem használtat vesz.

További infó a témában az eBookban:  www.autostitkok.huSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom