Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elkészült a leggyorsabb Volkswagen Polo

Garázs

Elkészült a leggyorsabb Volkswagen Polo

A Polo GTI nem csak külső és belső részleteivel hasonlít a Golfra, de turbós-kompresszoros motorja is majdnem olyan erős.

Az új generációs Volkswagen Polo alapjaira gyártott GTI sportváltozat minden eddiginél közelebb áll a Golf hasonló változatához. A Polo legizmosabb kivitele diódás fényszórókat, vékony piros keretes hűtőmaszkot, a Golf GTI-ről ismert, 17 colos könnyűfém felniket és kockás üléshuzatot kapott.

Hátul az ütköző diffúzorral gazdagodott, de két mutatós kipufogóvég is kikandikál a lökhárító alól, a féknyergeit pedig a látvány kedvéért pirosra festik.
A Polo GTI-be az Ibiza Cupra hajtáslánca került, ami azt jelenti, hogy a látványos karosszériát turbós-kompresszoros benzinmotor és dupla kuplungos váltó viszi előre. Az 1,4 literes TSI motor teljesítménye 180 lóerő, amelyhez hagyományos manuális váltó nem, csak az automatizált DSG párosítható, kormánykerék mögötti váltófülekkel. Ezzel a kombinációval a Polo GTI  6,9 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, a végsebessége pedig 230 km/óra.

A futóművet 15 mm-rel ültették le a többi Polohoz képest, és széria felszerelés az XDS elektronikus differenciálzár, amely az első kerekek közül fékezi azt, amelyik elpörögne, így jobb kanyartulajdonságokhoz segíti a kocsit.

Az új Polo GTI premierjét a Genfi Autószalonon tartja a Volkswagen. Az autó értékesítése 2010 nyarán kezdődik.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés