Connect with us

technokrata

Hamarosan jön a VW emblémás kétkerekű

20100222110924.jpg

Garázs

Hamarosan jön a VW emblémás kétkerekű

Az év elején létrejött Suzuki Motor Corporation és Volkswagen AG együttműködési szerződésén még alig száradt meg a pecsét, Nils Poschwatta formatervező máris ihletett kapott.

A két autógyár között létrejött partnerségnek köszönhetően a jövőben fejlesztési, termelési és értékesítési javak cseréje várható, melynek mindkét fél hasznát veszi. A VW 2018-ra a világ első számú autógyártója kíván lenni, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a távol-keleti autós piacon a népautó brand-je nagyobb mértékben legyen képviselve.

Motorosokat érintő „járulékos haszna” a fúziónak az, hogy a motorgyártást érintő első tervekkel ellentétben, nemcsak robogó gyártás van kilátásban. A válság miatt pénzügyi gondokkal küszködő Ducati is terítéken van a konszern előtt, melynek beindítása még gazdasági okokból nem aktuális. Amennyiben a Ducati német kézre kerül, semmi sem vethet gátat a japán márka bajor köntösbe bujtatásának.

Nils Poschwatta bátor kezdeményezései a mellékelt fotókon jól láthatóak, nem csoda, hogy ilyen hamar eljárt a keze. A dizájner által megálmodott kétkerekűbe a GSX-R 750-es, vagy 1000-es blokkját építenék.

A Volkswagen konszern motorgyártási múltját illetően a KTM és MZ portfólióban böngészhetünk. Vájtfülüek, vagy nem…a koncepció motor inpozáns!

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom