Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túl közel a tökéleteshez

Garázs

Túl közel a tökéleteshez

Az Audi tervezői a harmadik generációs A8-assal, megalkották az Ingolstadti gyár eddigi legtökéletesebb termékét. Időtálló forma, brutális menettulajdonságok, elképesztő technikai arzenál csillagászati áron.

Akik próbálták, mind azt mondják nincs hibája. Ez persze lehetetlen hiszen őt is csak emberek alkották, de mégis. Könnyedén vezethető, tökéletesen uralható, kiszámítható, erős, kényelmes és biztonságos. A benne lévő több milliós szolgáltatásokkal az autó tömege nem lett kisebb, mint elődjéé, ennek ellenére a fogyasztása mégis javult. A mostani A8 karosszériája mindössze 231 kilogramm, ami 40 százalékkal könnyebb mint egy hasonló nagyságú acélkarosszéria.

Három motorral (V8 benzin, V8 dízel, V6 dízel), új nyolcsebességes automatikus váltóval, összkerékhajtással érkezett a leggazdagabbak világába az új A8. Csomagtere 510 literes..

Az új A8-as szolgáltatásainak tényszerű felsorolása is hosszú percekig tarthat így leírni valamennyit is jókora helyet igényelne. A későbbi hazai teszt alakalmával kitérünk valamennyire, most jelzés szintjén csupán egy az arzenálból: Navigációs rendszere újszerű kapcsolatban áll a továbbfejlesztett vezetői segédrendszerekkel, és az út vonalvezetését előre olvasva fontos adatokkal látja el az automata sebességváltó, a fényszórók és az araszoló funkcióval  kiegészített adaptív sebességszabályzás elektronikus szabályzóegységeit. Pontosan tudja előre, hogy milyen ívű kanyar következik és ennek megfelelően világítja be a kanyart.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés